Bavette met chimichurri
Vlees

Bavette met chimichurri

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 eetlepel(s) BBQ rub
  • 200 gram bavette
  • 0.25 stuk(s) chilipeper
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 5 gram koriander
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 gram peterselie
  • 5 gram tijm
  • 2 eetlepel(s) BBQ rub
  • 400 gram bavette
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 10 gram koriander
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram peterselie
  • 10 gram tijm
  • 3 eetlepel(s) BBQ rub
  • 600 gram bavette
  • 0.75 stuk(s) chilipeper
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 15 gram koriander
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram peterselie
  • 15 gram tijm
  • 4 eetlepel(s) BBQ rub
  • 800 gram bavette
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 20 gram koriander
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram peterselie
  • 20 gram tijm

Tip

1) Je kunt de chimichurri al een paar uur of zelfs een dag van tevoren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. 2) Snijd de bavette in dunne plakjes, haaks op de draad, voor supermalse plakjes vlees

Boerschappen

Bereidingswijze

Disclaimer

Onderstaand recept is afkomstig van BBQ Experience Center. Ga naar hun website om de video te bekijken van dit recept.

Stap 1

Laat de bavette buiten de koelkast op kamertemperatuur komen. Wrijf de bavette in met de BBQ rub.

Stap 2

Maak ondertussen de chimichurri: ris daarvoor de blaadjes van de takjes tijm en doe in een kom. Hak de koriander en peterselie fijn en voeg.bij de tijm. Snijd de knoflook en rode peper fijn en voeg ook toe.Voeg een flinke scheut olijfolie toe en meng door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Steek de (kamado)barbecue aan en bereid voor op indirecte bereiding. Breng de temperatuur naar 120 graden Celsius.

Stap 4

Leg de bavette op het grillrooster boven de koelere zone. Gebruik je een thermometer? Plaats deze dan in het dikste gedeelte van de bavette. Sluit de barbecue en wacht tot het vlees een kerntemperatuur van 48 graden Celsius heeft bereikt.

Stap 5

Neem het vlees van de barbecue en verhoog de temperatuur van de barbecue naar 250 graden Celsius. Grill de bavette kort aan beide kanten om mooie grillstrepen te creƫren. Haal de bavette van de barbecue en laat deze 10 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met de chimichurri.