
Biefspuntjes in champignonsaus
met aardappeltjes en geroosterde bloemkool
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 100 gram biefpuntjes
- 150 gram bloemkoolroosjes
- 60 gram champignons
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 theelepel(s) paprikapoeder
- 50 milliliter slagroom
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 400 gram aardappel(en)
- 200 gram biefpuntjes
- 300 gram bloemkoolroosjes
- 120 gram champignons
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 theelepel(s) paprikapoeder
- 100 milliliter slagroom
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 600 gram aardappel(en)
- 300 gram biefpuntjes
- 450 gram bloemkoolroosjes
- 180 gram champignons
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 theelepel(s) paprikapoeder
- 150 milliliter slagroom
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 800 gram aardappel(en)
- 400 gram biefpuntjes
- 600 gram bloemkoolroosjes
- 240 gram champignons
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 theelepel(s) paprikapoeder
- 200 milliliter slagroom
- 2 eetlepel(s) sojasaus
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip
Wist je dat je champignons ook in water kan ‘bakken’? Doe de champignons in een koekenpan met een scheutje water en bak ze tot het water helemaal verdampt is. Je zult zien dat ze dan prachtig goudbruin bakken.
Chef Colette
Bereidingswijze
Let op: haal het vlees op tijd uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 2x2 centimeter. Doe de aardappelblokjes in een ruime ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olie en zout naar smaak. Bak de aardappelblokjes 30 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd een keer om.
Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de paprikapoeder en besprenkel met olie. Rooster de bloemkool 12-15 minuten in de oven.
Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak de biefpuntjes 2 á 3 minuten op hoog vuur zodat de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant nog rosé. Neem ze uit de pan en laat ze op een bord nog een paar minuten rusten.
Snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Doe de champignons in de pan en bak ze 5-6 minuten. Voeg de champignons bij het vlees in de pan. Voeg de sojasaus en de slagroom toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten inkoken tot de saus wat is ingedikt.
Verdeel de bloemkool, aardappeltjes en biefpuntjes over de borden. Schep de champignonsaus over het vlees en serveer.