
Flammkuchen met champignons en kip
en spinazie-kikkererwtensalade
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 100 gram champignons
- 60 milliliter crème fraîche
- 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
- 75 gram gerookte kipreepjes
- 1 theelepel(s) honing
- 35 gram kaas
- 55 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram spinazie
- 1 eetlepel(s) azijn
- 200 gram champignons
- 120 milliliter crème fraîche
- 1 stuk(s) flammkuchenbodem
- 150 gram gerookte kipreepjes
- 2 theelepel(s) honing
- 70 gram kaas
- 110 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 2 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) rode ui
- 150 gram spinazie
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 250 gram champignons
- 180 milliliter crème fraîche
- 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
- 225 gram gerookte kipreepjes
- 3 theelepel(s) honing
- 105 gram kaas
- 165 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 3 theelepel(s) mosterd
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 225 gram spinazie
- 2 eetlepel(s) azijn
- 400 gram champignons
- 240 milliliter crème fraîche
- 2 stuk(s) flammkuchenbodem
- 300 gram gerookte kipreepjes
- 4 theelepel(s) honing
- 140 gram kaas
- 220 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 4 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) rode ui
- 300 gram spinazie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip!
Wil je de kikkererwten in de salade een klein beetje spannender maken? Bak ze dan in wat olijfolie met wat kerriepoeder of ras el hanout en eventueel wat zout in een koekenpan of in de oven.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de champignons in plakjes en de ui in ringen.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok en bak de champignons 6-7 minuten op hoog vuur. Het vocht moet na het bakken grotendeels verdampt zijn.
Rol het deeg uit met het meegerolde bakpapier. Rasp de kaas. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en verdeel de geraspte kaas erover. Verdeel de gerookte kip, de gebakken champignons en de uiringen erover. Bak de flammkuchen in 20-25 minuten krokant en gaar in de oven.
Was en droog ondertussen de spinazie en doe in een schaal. Laat de kikkererwten uitlekken. Klop in een kommetje de honing, mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Doe de kikkererwten bij de honingmosterd-dressing en verdeel ze daarna over de spinazie.
Haal de flammkuchen uit de oven, snijd in stukken en serveer met de spinazie-kikkererwtensalade.