Aziatische wok met kip, aubergine en oesterzwammen
Vlees

Aziatische wok met kip, aubergine en oesterzwammen

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 150 gram kippendijen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 65 gram rijstnoedels
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 15 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 300 gram kippendijen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 125 gram rijstnoedels
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 30 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 450 gram kippendijen
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 180 gram rijstnoedels
  • 1.5 stuk(s) rode peper
  • 45 eetlepel(s) sojasaus
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 600 gram kippendijen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 250 gram rijstnoedels
  • 2 stuk(s) rode peper
  • 60 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 stuk(s) ui

Bereidingswijze

Stap 1

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, snijd een paar reepjes voor garnering en snijd de rest fijn. Schil en rasp de gember.

Stap 2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olie. Snijd de kipdijfilet in reepjes of blokjes en meng ze door de marinade. Marineer de kip voor minimaal 15 minuten. Breng in een kookpan ruim water aan de kook. Kook de bruine rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de oesterzwammen. Verwarm een scheut olie in de wok op middelhoog vuur. Fruit de ui. Voeg de kipdijfilet met de marinade toe en bak de kip rondom bruin in ca 5 minuten.

Stap 4

Verwarm ondertussen een scheut olie in een koekenpan of hapjespan. Voeg de aubergine toe en bak voor 3 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak het geheel nog 2 minuten.

Stap 5

Voeg de gekookte noedels toe aan de kipdijfilet en meng goed door. Voeg de gebakken aubergine en oesterzwammen toe en verwarm het geheel tot het goed heet is.

Stap 6

Schep de wok in diepe kommen en garneer met de apart gelegde rode peper.