Aziatische salade met witlof en quinoa
Vegan

Aziatische salade met witlof en quinoa

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appels
  • 10 gram bladselderij
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 gram pittenmix
  • 40 gram quinoa
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 0.5 milliliter sesamolie
  • 0.5 gram sesamzaadjes
  • 15 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 stuk(s) witlof
  • 1 stuk(s) appels
  • 20 gram bladselderij
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 gram pittenmix
  • 75 gram quinoa
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 0.5 milliliter sesamolie
  • 1 gram sesamzaadjes
  • 25 eetlepel(s) sojasaus
  • 4 stuk(s) witlof
  • 1.5 stuk(s) appels
  • 30 gram bladselderij
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 6 gram pittenmix
  • 125 gram quinoa
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 1 milliliter sesamolie
  • 1.5 gram sesamzaadjes
  • 40 eetlepel(s) sojasaus
  • 6 stuk(s) witlof
  • 2 stuk(s) appels
  • 40 gram bladselderij
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 8 gram pittenmix
  • 150 gram quinoa
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 1 milliliter sesamolie
  • 2 gram sesamzaadjes
  • 50 eetlepel(s) sojasaus
  • 8 stuk(s) witlof

Bereidingswijze

Stap 1

Spoel de quinoa zorgvuldig met water. Kook de quinoa volgens de verpakking en laat na bereiding een paar minuten afkoelen.

Stap 2

Was en snijd de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en houd deze apart. Snijd de rest van de komkommer in halve maantjes. Snijd de onderkant van de stronken witlof, halveer ze in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Boen de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten.

Stap 3

Maak met de zaadlijsten van de komkommer een dressing door deze te pureren met de sojasaus, sesamolie, sesamzaad en sambal naar wens.

Stap 4

Pluk de blaadjes van de bladselderij en spoel deze af onder de kraan. Meng de komkommer, de witlof, de gekookte quinoa en de appel met de dressing en verdeel over de borden.

Stap 5

Garneer de salades met de blaadjes bladselderij en de pittenmix.