Aziatische burger
Vega

Aziatische burger

met hoisinsaus en zoetzuur

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 stuk(s) aardappel (zoet)
  • 25 milliliter hoisinsaus
  • 6 theelepel(s) honing
  • 75 gram kastanjechampignons
  • 75 milliliter kokend water
  • 75 mililiter natuurazijn
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 0.25 gram rode kool
  • 50 gram taugé
  • 1 stuk(s) waldkornbol
  • 400 stuk(s) aardappel (zoet)
  • 50 milliliter hoisinsaus
  • 12 theelepel(s) honing
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 150 milliliter kokend water
  • 150 mililiter natuurazijn
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 0.5 gram rode kool
  • 100 gram taugé
  • 2 stuk(s) waldkornbol
  • 600 stuk(s) aardappel (zoet)
  • 75 milliliter hoisinsaus
  • 18 theelepel(s) honing
  • 225 gram kastanjechampignons
  • 225 milliliter kokend water
  • 225 mililiter natuurazijn
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 0.75 gram rode kool
  • 150 gram taugé
  • 3 stuk(s) waldkornbol
  • 800 stuk(s) aardappel (zoet)
  • 100 milliliter hoisinsaus
  • 24 theelepel(s) honing
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 300 milliliter kokend water
  • 300 mililiter natuurazijn
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 1 gram rode kool
  • 200 gram taugé
  • 4 stuk(s) waldkornbol

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Serveer de frietjes met saus naar keuze. Om in Aziatische sferen te blijven: heerlijk om wat mayonaise met een klein beetje srirachasaus te mengen en je frietjes hierin te dippen!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Was de rode kool, snijd doormidden en verwijder de kern. Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes en leg in een vergiet. Bestrooi met wat zout en hussel door elkaar. Breng een pannetje met azijn, kokend water en honing aan de kook. Proef of het een goede zoet-zuur balans heeft, voeg eventueel wat extra azijn of honing toe. Als de azijn kookt, zet het vuur uit en voeg de rode kool toe. Zet weg met een deksel op de pan en laat een half uur trekken. Test na een half uur of de kool al mooi zacht geworden is, laat anders nog wat langer trekken.

Stap 2

Verwarm de heteluchtoven voor op 225 graden. Was de zoete aardappel en dep droog. Snijd de zoete aardappel in frieten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Hussel door elkaar en rooster de frieten circa 25 minuten in de oven. Hussel tussentijds een paar keer om.

Stap 3

Maak de champignons schoon met wat keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hierin de champignons. Bak ze 5 minuten op hoog vuur. Giet eventueel het vocht dat vrijkomt af. Voeg de hoisinsaus en peper toe en roer geheel. Bak nog circa 5 minuten.

Stap 4

Verhit olie in een bakpan en bak de oesterzwamburger circa 4 minuten per kant. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe de taugé in een vergiet en spoel schoon met heet water. Als de zoete aardappelfriet bijna klaar is, besprenkel de broodjes met wat water en leg ze onderin de oven. Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 6

Haal de broodjes uit de oven. Snijd de broodjes doormidden. Beleg de broodjes met de taugé, burger, champignons en zoetzuur. Serveer met de zoete aardappelfriet.