
Aziatische burger
met sesambroccoli
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) broccoli
- 25 mililiter hoisinsaus
- 1 theelepel(s) honing
- 100 gram kastanjechampignons
- 4 mililiter natuurazijn
- 1 stuk(s) oesterzwamburger
- 0.25 bosje(s) radijs
- 0.5 eetlepel(s) sesamolie
- 2 stuk(s) snackkomkommer
- 50 gram taugé
- 1 stuk(s) waldkornbol
- 0.5 stuk(s) broccoli
- 50 mililiter hoisinsaus
- 2 theelepel(s) honing
- 200 gram kastanjechampignons
- 8 mililiter natuurazijn
- 2 stuk(s) oesterzwamburger
- 0.5 bosje(s) radijs
- 1 eetlepel(s) sesamolie
- 4 stuk(s) snackkomkommer
- 100 gram taugé
- 2 stuk(s) waldkornbol
- 0.75 stuk(s) broccoli
- 75 mililiter hoisinsaus
- 3 theelepel(s) honing
- 300 gram kastanjechampignons
- 12 mililiter natuurazijn
- 3 stuk(s) oesterzwamburger
- 0.75 bosje(s) radijs
- 1.5 eetlepel(s) sesamolie
- 6 stuk(s) snackkomkommer
- 150 gram taugé
- 3 stuk(s) waldkornbol
- 1 stuk(s) broccoli
- 100 mililiter hoisinsaus
- 4 theelepel(s) honing
- 400 gram kastanjechampignons
- 16 mililiter natuurazijn
- 4 stuk(s) oesterzwamburger
- 1 bosje(s) radijs
- 2 eetlepel(s) sesamolie
- 8 stuk(s) snackkomkommer
- 200 gram taugé
- 4 stuk(s) waldkornbol
Tip
Voeg wat gebakken uitjes toe op je burger voor de ultieme beleving!
Charlotte
Bereidingswijze
Was de komkommers. Snijd de komkommers in de lengte in dunne plakjes en doe in een kommetje. Voeg de azijn en honing toe en roer geheel. Zet weg en laat trekken.
Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng water aan de kook. Was de broccoli en snijd roosjes. Kook in circa 8 minuten gaar.
Verhit olie in een bakpan en bak de oesterzwamburger circa 4 minuten per kant. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Maak de champignons schoon met wat keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hierin de champignons. Bak ze 5 minuten op hoog vuur. Giet eventueel het vocht dat vrijkomt af. Voeg de hoisinsaus en peper toe en roer geheel. Bak nog circa 5 minuten.
Giet het water van de broccoli af en doe de roosjes terug in de pan. Breng op smaak met de sesamolie en een klein beetje zout. Doe de taugé in een vergiet en spoel schoon. Was de radijsjes en snijd in plakjes.
Tijd om de broodjes te beleggen! Leg de gemarineerde komkommer op wat keukenpapier. Snijd het broodje doormidden en leg open. Beleg het broodje met de burger, champignons met hoisinsaus, zoetzure komkommer, plakjes radijs en taugé. Serveer met de sesambroccoli.