Aziatische burger
Vlees

Aziatische burger

met sesambroccoli

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) broccoli
  • 25 milliliter hoisinsaus
  • 1 theelepel(s) honing
  • 120 gram kalkoengehakt
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 4 mililiter natuurazijn
  • 0.5 eetlepel(s) paneermeel
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 5 milliliter sesamolie
  • 2 stuk(s) snackkomkommer
  • 50 gram taugé
  • 1 stuk(s) waldkornbol
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 50 milliliter hoisinsaus
  • 2 theelepel(s) honing
  • 240 gram kalkoengehakt
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 8 mililiter natuurazijn
  • 1 eetlepel(s) paneermeel
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 10 milliliter sesamolie
  • 4 stuk(s) snackkomkommer
  • 100 gram taugé
  • 2 stuk(s) waldkornbol
  • 0.75 stuk(s) broccoli
  • 75 milliliter hoisinsaus
  • 3 theelepel(s) honing
  • 360 gram kalkoengehakt
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 12 mililiter natuurazijn
  • 1.5 eetlepel(s) paneermeel
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 15 milliliter sesamolie
  • 6 stuk(s) snackkomkommer
  • 150 gram taugé
  • 3 stuk(s) waldkornbol
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 100 milliliter hoisinsaus
  • 4 theelepel(s) honing
  • 480 gram kalkoengehakt
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 16 mililiter natuurazijn
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 1 bosje(s) radijs
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 20 milliliter sesamolie
  • 8 stuk(s) snackkomkommer
  • 200 gram taugé
  • 4 stuk(s) waldkornbol

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voeg wat gebakken uitjes toe op je burger voor de ultieme beleving!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Was de komkommers. Snijd de komkommers in de lengte in dunne plakjes en doe in een kommetje. Voeg de azijn en honing toe en roer geheel. Zet weg en laat trekken.

STAP 2

Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng water aan de kook. Was de broccoli en snijd roosjes. Kook in circa 8 minuten gaar.

STAP 3

Doe het kalkoengehakt in een kom. Maak de knoflook schoon en pers boven de kom. Snipper de ui zo fijn mogelijk en voeg toe aan het gehakt. Voeg paneermeel, peper, zout en de helft van de benodigde sesamolie toe. Hussel alles goed door elkaar en maak burgers, 1 per persoon. Verhit olie in een bakpan en bak de burgers circa 4 minuten per kant op hoog vuur. Zet daarna het vuur laag en gaar nog 10 minuten.

STAP 4

Maak de champignons schoon met wat keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hierin de champignons. Bak ze 5 minuten op hoog vuur. Giet eventueel het vocht dat vrijkomt af. Voeg de hoisinsaus en peper toe en roer geheel. Bak nog circa 5 minuten.

STAP 5

Giet het water van de broccoli af en doe de roosjes terug in de pan. Breng op smaak met de sesamolie en een klein beetje zout. Doe de taugé in een vergiet en spoel schoon. Was de radijsjes en snijd in plakjes.

STAP 6

Tijd om de broodjes te beleggen! Leg de gemarineerde komkommer op wat keukenpapier. Snijd het broodje doormidden en leg open. Beleg het broodje met de burger, champignons met hoisinsaus, zoetzure komkommer, plakjes radijs en taugé. Serveer met de sesambroccoli.