
Aziatische biefstuksalade
met witlof en quinoa
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 stuk(s) appels
- 150 gram biefstukpuntjes
- 10 gram bladselderij
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 40 gram quinoa
- 0.5 theelepel(s) sambal
- 0.5 eetlepel(s) sesamolie
- 0.5 gram sesamzaadjes
- 15 eetlepel(s) sojasaus
- 2 stuk(s) witlof
- 1 stuk(s) appels
- 300 gram biefstukpuntjes
- 20 gram bladselderij
- 1 stuk(s) komkommer
- 75 gram quinoa
- 1 theelepel(s) sambal
- 0.5 eetlepel(s) sesamolie
- 1 gram sesamzaadjes
- 25 eetlepel(s) sojasaus
- 4 stuk(s) witlof
- 1.5 stuk(s) appels
- 450 gram biefstukpuntjes
- 30 gram bladselderij
- 1 stuk(s) komkommer
- 120 gram quinoa
- 1 theelepel(s) sambal
- 1 eetlepel(s) sesamolie
- 1.5 gram sesamzaadjes
- 40 eetlepel(s) sojasaus
- 6 stuk(s) witlof
- 2 stuk(s) appels
- 600 gram biefstukpuntjes
- 40 gram bladselderij
- 2 stuk(s) komkommer
- 150 gram quinoa
- 1 theelepel(s) sambal
- 1 eetlepel(s) sesamolie
- 2 gram sesamzaadjes
- 50 eetlepel(s) sojasaus
- 8 stuk(s) witlof
Bereidingswijze
Spoel de quinoa zorgvuldig met water. Kook de quinoa volgens de verpakking en laat na bereiding een paar minuten afkoelen.
Was en snijd de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en houd deze apart. Snijd de rest van de komkommer in halve maantjes. Snijd de onderkant van de stronken witlof, halveer ze in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Boen de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten.
Maak met de zaadlijsten van de komkommer een dressing door deze te pureren met de sojasaus, sesamolie, sesamzaad en sambal naar wens.
Pluk de blaadjes van de bladselderij en spoel deze af onder de kraan.
Meng de komkommer, witlof, gekookte quinoa en appel met 2/3 van de dressing en verdeel over de borden.
Verhit een scheut olijfolie in een wok op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes voor ca 1 minuut en voeg de rest van de dressing toe. Verwarm nog 30 seconden mee en schep de biefstukreepjes met het vocht over de salade. Garneer de salades met de blaadjes bladselderij.