Aziatisch kippetje met cashewnoten
broccoli en zilvervliesrijst
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) broccoli
- 10 gram cashewnoten
- 3 stuk(s) kipvleugels
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 50 milliliter teriyaki saus
- 100 gram zilvervliesrijst
- 1 stuk(s) broccoli
- 20 gram cashewnoten
- 6 stuk(s) kipvleugels
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 100 milliliter teriyaki saus
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1.5 stuk(s) broccoli
- 30 gram cashewnoten
- 9 stuk(s) kipvleugels
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 150 milliliter teriyaki saus
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 stuk(s) broccoli
- 40 gram cashewnoten
- 12 stuk(s) kipvleugels
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 200 milliliter teriyaki saus
- 400 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Doe de kip met marinade niet in een bak maar grote druksluitzak. Scheelt ruimte in de koelkast én zo trekt het nog sneller in. Hoe meer zuurstof, hoe sneller de marinade intrekt!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Begin op tijd met de marinade. Bij voorkeur zo vroeg mogelijk, hoe langer de kip trekt, hoe meer smaak. Maak de knoflook schoon. Doe de kip in een grote bak. Voeg de de teriyakisaus, olijfolie, peper en zout toe. Pers de knoflook boven de bak en roer geheel. Dek de bak af met een deksel of vershoudfolie en laat marineren.
Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal en plaats de ovenschaal in de oven. Bak de kip een half uur in het midden van de oven.
Breng 2 pannen water aan de kook, een voor de rijst en een voor de broccoli. Doe de rijst in een pan en kook in circa 8-10 minuten gaar.
Was de broccoli en snijd in roosjes. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en kook in circa 5 minuten gaar.
Bak de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze kleur krijgen.
Giet het water van de broccoli af. Haal de kip uit de oven. Verdeel de rijst, kip en broccoli over de borden. Bestrooi met wat cashewnoten.