Auberginewaaiers met spinazie
en bulgur
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 75 gram bulgur
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 125 milliliter passata
- 50 gram schapenfeta
- 75 gram spinazie
- 125 gram tomaatjes
- 1 stuk(s) aubergine
- 150 gram bulgur
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 250 milliliter passata
- 100 gram schapenfeta
- 150 gram spinazie
- 250 gram tomaatjes
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 225 gram bulgur
- 3 teentje(s) knoflook
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 375 milliliter passata
- 150 gram schapenfeta
- 225 gram spinazie
- 375 gram tomaatjes
- 2 stuk(s) aubergine
- 300 gram bulgur
- 4 teentje(s) knoflook
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 500 milliliter passata
- 200 gram schapenfeta
- 300 gram spinazie
- 500 gram tomaatjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Bulgur is hartstikke goed voor je: het bevat veel vezels, eiwitten en langzame koolhydraten!
Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de steelaanzet aan de aubergines zitten. Halveer ze in de lengte. Snijd de auberginehelften in lange plakken van 1 cm breed, maar laat ze bij de steelaanzet aan elkaar vastzitten.
Leg ze in een ruime ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe ⅔ van de olie in een bakje en pers de knoflook erboven uit. Bestrijk met een kwastje de aubergineplakken aan alle kanten met de helft van de knoflookolie. Bak de aubergines in 30-35 min. gaar in de oven.
Was de spinazie. Verhit de rest van de knoflookolie in een koekenpan en schenk er de passata bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zachtjes koken. Voeg na 5 min. de helft van de spinazie toe en stoof mee. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe ondertussen de rest van de spinazie in een schaal. Halveer de tomaatjes en leg op de spinazie. Verkruimel de helft van de feta erover en besprenkel met de rest van de olie.
Verdeel de bulgur over de borden. Neem de auberginewaaiers uit de oven en leg bij de bulgur. Schep de tomatensaus erop en verkruimel de rest van de feta erover. Serveer met de spinaziesalade.