Auberginewaaiers met spinazie
en bulgur
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 75 gram bulgur
- 125 gram cherrytomaten
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 100 milliliter passata
- 50 gram schapenfeta
- 75 gram spinazie
- 1 stuk(s) aubergine
- 150 gram bulgur
- 250 gram cherrytomaten
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 200 milliliter passata
- 100 gram schapenfeta
- 150 gram spinazie
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 225 gram bulgur
- 375 gram cherrytomaten
- 3 teentje(s) knoflook
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 300 milliliter passata
- 150 gram schapenfeta
- 225 gram spinazie
- 2 stuk(s) aubergine
- 300 gram bulgur
- 500 gram cherrytomaten
- 4 teentje(s) knoflook
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 400 milliliter passata
- 200 gram schapenfeta
- 300 gram spinazie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Bulgur is hartstikke goed voor je: het bevat veel vezels, eiwitten en langzame koolhydraten!
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de steelaanzet aan de aubergines zitten. Halveer ze in de lengte. Leg de auberginehelften met de snijkant naar beneden op het werkblad en snijd vanaf net onder de steelaanzet naar beneden in de lengte in plakken van 1 cm. De plakken blijven dus bij de steelaanzet aan elkaar zitten.
Leg ze in een ruime ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe ⅔ van de olie in een bakje en pers de knoflook erboven uit. Bestrijk met een kwastje de aubergineplakken aan alle kanten met de helft van de knoflookolie. Bak de aubergines in 30-35 min. gaar in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de knoflookolie in een koekenpan en schenk er de passata bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zachtjes koken. Voeg na 5 min. de helft van de spinazie toe en stoof mee. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe ondertussen de rest van de spinazie in een schaal. Halveer de tomaatjes en leg op de spinazie. Verkruimel de helft van de feta erover en besprenkel met de rest van de olie.
Verdeel de bulgur over de borden. Neem de auberginewaaiers uit de oven en leg bij de bulgur. Schep de tomatensaus erop en verkruimel de rest van de feta erover. Serveer met de spinaziesalade.