
Auberginewaaiers met feta
en gegrilde baby-romaine
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 1 teentje(s) knoflook
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 100 milliliter passata
- 30 gram schapenfeta
- 400 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) aubergine
- 1 krop(pen) baby romaine
- 1 stuk(s) gele ui
- 2 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 200 milliliter passata
- 60 gram schapenfeta
- 600 gram aardappel(en)
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 3 teentje(s) knoflook
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie
- 300 milliliter passata
- 90 gram schapenfeta
- 800 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) aubergine
- 2 krop(pen) baby romaine
- 2 stuk(s) gele ui
- 4 teentje(s) knoflook
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 400 milliliter passata
- 120 gram schapenfeta
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 56.45 per weekTip!
Liever een mildere saus? Voeg een scheutje kookroom of yoghurt toe vlak voor het serveren, dat maakt de saus romig en zachter van smaak.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Kook de blokjes 6 minuten in water met een snuf zout. Giet af en laat uitdampen.
Doe de olijfolie in een bakje, pers de knoflook erboven uit en meng door elkaar. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd de auberginehelften in de lengte in, om de 1 cm, tot ongeveer 1 cm van de steelaanzet. Zo ontstaan er waaiers. Leg de aubergines in een ovenschaal en besprenkel met 2/3 van de knoflookolie en peper en zout naar smaak. Bak ze 25-30 minuten in de oven.
Pel de ui en snipper fijn. Verhit de rest van de knoflookolie in een steelpan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata toe, breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal de ovenschaal met de aubergines na 15 minuten baktijd uit de oven. Schenk de tomatensaus over en tussen de auberginewaaiers. Zet de schaal terug en bak nog 10-15 minuten, zodat de aubergine verder gaart in de saus.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 8-10 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
Snijd de kropjes baby romaine in parten, bestrijk ze met een beetje olie en grill 2-3 minuten in een hete grillpan tot ze lichte grillstrepen hebben. Bestrooi met een snuf zout.
Haal de ovenschaal uit de oven en verkruimel de feta over de aubergines. Serveer de auberginewaaiers in tomatensaus met de aardappelblokjes en de gegrilde baby romaine.