Aubergines met miso,
Vega

Aubergines met miso,

rijst en scrambled tofu

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 1 theelepel(s) honing
  • 0.5 theelepel(s) kerrie
  • 1 eetlepel(s) miso
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 0.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 50 gram tofu
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 2 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 2 eetlepel(s) miso
  • 1 bosje(s) radijs
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram tofu
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 3 theelepel(s) honing
  • 1.5 theelepel(s) kerrie
  • 3 eetlepel(s) miso
  • 1.5 bosje(s) radijs
  • 1.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 150 gram tofu
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 4 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 4 eetlepel(s) miso
  • 2 bosje(s) radijs
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram tofu
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Miso is een pasta met een uitgesproken umami-smaak, gemaakt van gefermenteerde bonen. Meestal zijn dat sojabonen, maar onze leverancier Choro Koji uit Rotterdam maakt ze ook van andere bonen zoals kikkererwten of zelfs van een graan: boekweit. Een ander heel belangrijk ingrediënt in deze miso is: tijd. Breng de rijst eventueel extra op smaak met sojasaus.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Halveer ondertussen de aubergines in de lengte, laat de steel zitten. Snijd de helften aan de snijkanten ca. 1 cm diep kruislings in tot een ruitpatroon ontstaat.

Stap 3

Meng de helft van de miso met de sesamolie en de honing en voeg eventueel wat heet water toe om een dikke saus te krijgen. Bestrijk de snijkanten van de auberginehelften met dit mengsel. Leg de helften in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aubergines ca. 30 min. in het midden van de oven.

Stap 4

Verkruimel de tofu boven een kom en meng er kerriepoeder naar smaak en de rest van de miso door. Verhit een scheut olie een koekenpan of wok en roerbak de tofu 4-5 min. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Snijd de radijsjes in plakjes. Meng de rijst met de scrambled tofu en radijs en breng eventueel verder op smaak met peper en zout (of sojasaus). Verdeel de rijst over de borden en leg er op elk bord 2 auberginehelften bij.