Asperges met zalm
Vis

Asperges met zalm

en citroencrème

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 gram boter
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 75 gram gerookte zalmsnippers
  • 1 theelepel(s) honing
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram roomkaas
  • 5 gram verse dille
  • 300 gram witte asperges
  • 1 gram boter
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 150 gram gerookte zalmsnippers
  • 2 theelepel(s) honing
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 100 gram roomkaas
  • 10 gram verse dille
  • 600 gram witte asperges
  • 1.5 gram boter
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 225 gram gerookte zalmsnippers
  • 3 theelepel(s) honing
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 150 gram roomkaas
  • 10 gram verse dille
  • 900 gram witte asperges
  • 2 gram boter
  • 1 stuk(s) citroen
  • 300 gram gerookte zalmsnippers
  • 4 theelepel(s) honing
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram roomkaas
  • 15 gram verse dille
  • 1200 gram witte asperges

Tip

Zorg ervoor dat je de zalm minimaal een half uur alvorens koken uit de koelkast haalt, zodat de zalm op kamertemperatuur kan komen.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng 2 pannen met water aan de kook, een grote kookpan voor de asperges en een grote voor de aardappels.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen met een snufje zout in circa 10 minuten gaar.

Stap 3

Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant af. Leg de asperges in de grote pan en zorg dat ze net onder water staan. Gaar in 5-8 minuten op laag vuur.

Stap 4

Snijd 3/4 van de dille fijn. Neem een klein steelpannetje en doe hier de roomkaas, rasp en sap van de citroen, honing, de fijngesneden dille, peper en zout in. Meng het geheel en verwarm op laag vuur. Als de saus warm is, zet het vuur uit.

Stap 5

Als de aardappelen gaar zijn, giet af in een vergiet. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg boter en een snufje zout toe. Stamp fijn tot gladde puree.

Stap 6

Schep de puree op de borden. Laat de asperges uitlekken en leg op de puree. Leg de gerookte zalm erop. Schep de saus er overheen en maak af met de achtergehouden takjes dille.