Asperges met scrambled tofu
Vegan

Asperges met scrambled tofu

en krieltjes

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram krieltjes
  • 12.5 gram krulpeterselie
  • 0.5 theelepel(s) kurkuma
  • 15 gram pistachenoten
  • 30 mililiter sojaroom
  • 100 gram tofu
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 300 gram witte asperges
  • 400 gram krieltjes
  • 25 gram krulpeterselie
  • 1 theelepel(s) kurkuma
  • 30 gram pistachenoten
  • 60 mililiter sojaroom
  • 200 gram tofu
  • 1 stuk(s) ui
  • 600 gram witte asperges
  • 600 gram krieltjes
  • 37.5 gram krulpeterselie
  • 1.5 theelepel(s) kurkuma
  • 45 gram pistachenoten
  • 90 mililiter sojaroom
  • 300 gram tofu
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 900 gram witte asperges
  • 800 gram krieltjes
  • 50 gram krulpeterselie
  • 2 theelepel(s) kurkuma
  • 60 gram pistachenoten
  • 120 mililiter sojaroom
  • 400 gram tofu
  • 2 stuk(s) ui
  • 1200 gram witte asperges

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk vocht uit te tofu komt tijdens het bakken, rol de tofu in een theedoek en zet er iets zwaars op zodat het vocht er goed uitgedrukt wordt. Laat dit zo lang mogelijk zo staan en je hebt de perfecte tofu voor deze scrambled versie!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Neem een schone theedoek en rol hier de tofu in. Druk het vocht eruit. Breng 2 pannen met water aan de kook: 1 grote pan waar de asperges in passen en 1 middelgrote pan voor de krieltjes. Was de krieltjes. Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant af.

STAP 2

Kook de krieltjes in 15 minuten gaar. Leg de asperges in de grote pan en zorg dat ze net onder staan. Gaar in 5-8 minuten op laag vuur.

STAP 3

Snipper de ui. Verhit kokosolie in een hapjespan en fruit de ui. Zet het vuur hoog en verkruimel de tofu boven de pan. Bak 5 minuten mee en roer tussentijds goed door.

STAP 4

Voeg de sojaroom, kurkuma, peterselie, peper en zout toe aan de tofu in de pan en laat 5 minuten mee sudderen. Neem een koekenpan en laat heet worden. Voeg de pistachenootjes toe aan de pan en bak ze een paar minuten tot ze kleur krijgen. Leg op een snijpank en hak grof.

STAP 5

Snijd de krieltjes doormidden. Schep de asperges uit het kookvocht, laat uitlekken en leg op grote borden.

STAP 6

Serveer de asperges met warme krieltjes. Schep de scrabbled tofu over het geheel en maak af met de pistachenootjes.