Asperges met krieltjes en scrambled tofu
en vegan remouladesaus
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) kappertjes
- 0.5 theelepel(s) kerrie
- 250 gram krieltjes
- 1 theelepel(s) mosterd
- 5 gram peterselie
- 2 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 50 gram tofu
- 350 gram witte asperges
- 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 2 eetlepel(s) kappertjes
- 1 theelepel(s) kerrie
- 500 gram krieltjes
- 2 theelepel(s) mosterd
- 10 gram peterselie
- 4 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 100 gram tofu
- 700 gram witte asperges
- 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 3 eetlepel(s) kappertjes
- 1.5 theelepel(s) kerrie
- 750 gram krieltjes
- 3 theelepel(s) mosterd
- 15 gram peterselie
- 6 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 150 gram tofu
- 1050 gram witte asperges
- 3 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 4 eetlepel(s) kappertjes
- 2 theelepel(s) kerrie
- 1000 gram krieltjes
- 4 theelepel(s) mosterd
- 20 gram peterselie
- 8 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 200 gram tofu
- 1400 gram witte asperges
- 4 eetlepel(s) witte wijnazijn
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Asperges kook je idealiter rechtop in een aspergepan. Zo worden de kopjes gestoomd ipv gekookt en blijven ze net iets steviger. Geen aspergepan? Dan kun je de asperges ook liggend koken in een soeppan of zelfs in een hapjespan.
Chef Colette
Bereidingswijze
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) van de onderkant.
Zet de asperges rechtop in een aspergepan met de kopjes naar boven. Voeg zo veel water toe dat de kopjes net niet onder staan. Voeg eventueel zout toe. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met de deksel op de pan nog ca. 15 min. verder garen.
Was ondertussen de krieltjes grondig en halveer ze. Kook de kriel in 12-15 min. gaar. Giet af en laat ze in de pan zonder deksel uitdampen tot gebruik.
Verkruimel de tofu boven een kom en meng er de kerriepoeder door. Verhit een scheut olie een koekenpan of wok en roerbak de tofu 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout.
Meng voor de remouladesaus in een bakje de mosterd, azijn, vegan mayo en kappertjes. Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de remoulade.
Verdeel de asperges over de borden en schep de scrambled tofu erop. Leg de krieltjes erbij en serveer met de remouladesaus.