Asperges met krieltjes en ei-botersaus
Vega

Asperges met krieltjes en ei-botersaus

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 2 stuk(s) eieren
  • 350 gram groene asperges
  • 300 gram krieltjes
  • 7.5 gram peterselie
  • 10 gram pistachenoten
  • 50 eetlepel(s) roomboter
  • 4 stuk(s) eieren
  • 700 gram groene asperges
  • 600 gram krieltjes
  • 15 gram peterselie
  • 20 gram pistachenoten
  • 100 eetlepel(s) roomboter
  • 6 stuk(s) eieren
  • 1050 gram groene asperges
  • 900 gram krieltjes
  • 22.5 gram peterselie
  • 30 gram pistachenoten
  • 150 eetlepel(s) roomboter
  • 8 stuk(s) eieren
  • 1400 gram groene asperges
  • 1200 gram krieltjes
  • 30 gram peterselie
  • 40 gram pistachenoten
  • 200 eetlepel(s) roomboter

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • kookpan

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder van de onderkant 2 cm. Breng een kookpan met koud water, de asperges en zout aan de kook. Kook de asperges nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur uit en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

Stap 2

Breng een ruime pan met water aan de kook. Was de krieltjes grondig, halveer ze en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten. Was de peterselie, verwijder de takjes en hak de peterselie fijn. Meng de gekookte aardappeltjes met een klein klontje roomboter en de gehakte peterselie.

Stap 3

Kook ondertussen de eieren 10 minuten, spoel ze kort af en pel ze daarna. Hak de eieren fijn op de snijplank in kleine blokjes. Smelt de roomboter, voeg het gehakte ei bij de roomboter en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Maak de asperges nog 1 maal goed warm en schep ze uit het vocht. Hak de pistachenootjes grof.

Stap 5

Serveer de asperges met de krieltjes ernaast. Verdeel daarna de ei-botersaus over de borden.

Stap 6

Garneer het af met fijngehakte pistachenootjes.