Asperges met krieltjes en ei
en Hollandaisesaus
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 3 stuk(s) eieren
- 250 gram krieltjes
- 1 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 350 gram witte asperges
- 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 6 stuk(s) eieren
- 500 gram krieltjes
- 2 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) roomboter
- 700 gram witte asperges
- 4 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 9 stuk(s) eieren
- 750 gram krieltjes
- 3 theelepel(s) mosterd
- 9 eetlepel(s) roomboter
- 1050 gram witte asperges
- 6 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 12 stuk(s) eieren
- 1000 gram krieltjes
- 4 theelepel(s) mosterd
- 12 eetlepel(s) roomboter
- 1400 gram witte asperges
- 8 eetlepel(s) witte wijnazijn
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Asperges kook je idealiter rechtop in een aspergepan. Zo worden de kopjes gestoomd ipv gekookt en blijven ze net iets steviger. Geen aspergepan? Dan kun je de asperges ook liggend koken in een soeppan of zelfs in een hapjespan.
Chef Colette
Bereidingswijze
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) van de onderkant.
Zet de asperges rechtop in een aspergepan met de kopjes naar boven. Voeg zo veel water toe dat de kopjes net niet onder staan. Voeg eventueel zout toe. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met de deksel op de pan nog ca. 15 min. verder garen.
Was ondertussen de krieltjes grondig en halveer ze. Kook de kriel in 12-15 min. gaar. Giet af en laat ze in de pan zonder deksel uitdampen tot gebruik. Kook ondertussen 2 eieren per persoon in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Smelt de roomboter in een steelpan. Splits de rest van de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in een pan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg de azijn en de mosterd toe, zet de kom op de pan met water en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel lauwwarm is. Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de gepelde eieren fijn op een snijplank. Verdeel de asperges over de borden en schep de gehakte eieren erop. Leg de krieltjes erbij en schep de Hollandaisesaus erover.