Asperges a la Flamande
- 40 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 100 gram achterham
- 2 stuk(s) eieren
- 300 gram krieltjes
- 7.5 gram peterselie
- 50 eetlepel(s) roomboter
- 350 gram witte asperges
- 175 gram achterham
- 4 stuk(s) eieren
- 600 gram krieltjes
- 15 gram peterselie
- 100 eetlepel(s) roomboter
- 700 gram witte asperges
- 300 gram achterham
- 6 stuk(s) eieren
- 900 gram krieltjes
- 22.5 gram peterselie
- 150 eetlepel(s) roomboter
- 1050 gram witte asperges
- 350 gram achterham
- 8 stuk(s) eieren
- 1200 gram krieltjes
- 30 gram peterselie
- 200 eetlepel(s) roomboter
- 1400 gram witte asperges
Benodigdheden
- dunschiller
- bakpan
- kookpan
Bereidingswijze
Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder van de onderkant 2 cm. Breng een kookpan met koud water, de asperges en zout aan de kook. Kook de asperges nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur uit en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.
Breng een ruime pan met water aan de kook. Was de krieltjes grondig, halveer ze en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten. Was de peterselie, verwijder de takjes en hak de peterselie fijn.
Meng de gekookte aardappeltjes met een klein klontje roomboter en de gehakte peterselie. Kook ondertussen de eieren 10 minuten, spoel ze kort af en pel ze daarna.
Hak de eieren fijn op de snijplank in kleine blokjes. Smelt de roomboter, voeg het gehakte ei bij de roomboter en breng op smaak met peper en zout.
Maak de asperges nog 1 maal goed warm en voeg de laatste minuut de ham toe aan het water bij de asperges.
Serveer de asperges met daarop de ham en krieltjes ernaast. Verdeel daarna de ei-botersaus over de borden.