Andijviestamppot met yoghurt-mosterdsaus
met knolselderijburger
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) andijvie
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 eetlepel(s) grove mosterd
- 15 gram hazelnoten
- 1 theelepel(s) honing
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) knolselderijburger
- 200 gram kruimige aardappelen
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 30 milliliter yoghurt
- 1 stuk(s) andijvie
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 eetlepel(s) grove mosterd
- 30 gram hazelnoten
- 2 theelepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) knolselderijburger
- 400 gram kruimige aardappelen
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 60 milliliter yoghurt
- 1 stuk(s) andijvie
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 eetlepel(s) grove mosterd
- 45 gram hazelnoten
- 3 theelepel(s) honing
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 stuk(s) knolselderijburger
- 600 gram kruimige aardappelen
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 90 milliliter yoghurt
- 1 stuk(s) andijvie
- 1 stuk(s) citroen
- 4 eetlepel(s) grove mosterd
- 60 gram hazelnoten
- 4 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) knolselderijburger
- 800 gram kruimige aardappelen
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 120 milliliter yoghurt
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Hoe test je of je aardappelen gaar zijn? Na een minuut of 15 prik je met een vork in een aardappel. Gaat dit soepel en zonder weerstand, dan zijn de aardappelen gaar. Zijn ze nog niet gaar? Blijf elke minuut checken tot ze wel gaar zijn.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook 15-20 minuten. Maak de knoflook schoon.
Rooster de hazelnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan.
Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in tweeën. Gebruik 1 deel voor de yoghurtsaus en snijd het andere deel in partjes. Meng voor de saus: yoghurt, citroenrasp, citroensap naar smaak, honing en mosterd. Pers de helft van de knoflook erbij en breng op smaak met wat peper en zout.
Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Pers de andere helft van de knoflook en fruit de knoflook een halve minuut. Voeg de knolselderijburger toe. Bak in 2-4 minuten per kant licht krokant.
Snijd de andijvie in reepjes en spoel schoon. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp grof met roomboter en zout. Meng de andijvie erdoor.
Schep de andijviestamp op een bord en leg de burger erop. Serveer met de yoghurtsaus en de citroenpartjes. Strooi tenslotte de hazelnoten over het gerecht.