Andijviestamppot
Vlees

Andijviestamppot

met gehaktbal

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 0.25 stuk(s) andijvie
  • 20 gram boter rozemarijn-zeezout
  • 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 50 milliliter melk
  • 25 gram zongedroogde tomaten
  • 600 gram aardappel(en)
  • 0.5 stuk(s) andijvie
  • 40 gram boter rozemarijn-zeezout
  • 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 100 milliliter melk
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 900 gram aardappel(en)
  • 0.75 stuk(s) andijvie
  • 60 gram boter rozemarijn-zeezout
  • 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 150 milliliter melk
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) andijvie
  • 75 gram boter rozemarijn-zeezout
  • 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 200 milliliter melk
  • 100 gram zongedroogde tomaten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Wil je graag jus bij de stamppot? Die is eenvoudig te maken. Verhit 25 g boter in een steelpan en voeg daar 1 el bloem aan toe. Verwarm tot de bloem bruin wordt. Voeg dan 250 ml runderbouillon en 1 a 2 el sojasaus toe. Roer tot je een mooie jus hebt en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Zet de oven aan op 180 graden. Doe de gehaktballen in een ovenschaal en verwarm ze 30 minuten in de oven. De oven hoeft niet eerst op temperatuur te zijn.

Stap 2

Boen ondertussen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd de aardappelen in gelijke stukken zodat ze allemaal tegelijk gaar koken. Kook de aardappelen in water met zout in 25 minuten gaar.

Stap 3

Snijd ondertussen de andijvie in dunne reepjes en was zorgvuldig. Laat de andijvie goed uitlekken of draai het droog in een slacentrifuge.

Stap 4

Giet de aardappelen af en laat ze in de pan even uitdampen. Voeg de boter en melk toe aan de aardappelen. Stamp met een pureestamper tot puree of gebruik een pureeknijper.

Stap 5

Zet de pan puree op een laag pitje en voeg hand voor hand de andijvie toe. Roer de andijvie met een spatel door de puree totdat de andijvie een beetje slinkt. Neem de pan van het vuur als alle andijvie door de puree is gemengd. Breng de stamppot verder op smaak met peper en zout.

Stap 6

Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en meng de helft door de stamppot. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel daar de rest van de tomatenreepjes over. Leg op elk bord een gehaktbal en serveer.