Andijviestamppot
Vegan

Andijviestamppot

met gedroogde tomaat en feta

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 0.25 stuk(s) andijvie
  • 20 gram plantaardige boter
  • 50 gram plantaardige feta
  • 50 milliliter plantaardige melk
  • 25 gram zongedroogde tomaten
  • 600 gram aardappel(en)
  • 0.5 stuk(s) andijvie
  • 40 gram plantaardige boter
  • 100 gram plantaardige feta
  • 100 milliliter plantaardige melk
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 900 gram aardappel(en)
  • 0.75 stuk(s) andijvie
  • 60 gram plantaardige boter
  • 150 gram plantaardige feta
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) andijvie
  • 80 gram plantaardige boter
  • 200 gram plantaardige feta
  • 200 milliliter plantaardige melk
  • 100 gram zongedroogde tomaten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Wil je graag jus bij de stamppot? Die is eenvoudig te maken. Verhit 25 g plantaardige boter in een steelpan en voeg daar 1 el bloem aan toe. Verwarm tot de bloem bruin wordt. Voeg dan 250 ml groente- of paddenstoelenbouillon en 1 a 2 el sojasaus toe. Roer tot je een mooie jus hebt en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd de aardappelen in gelijke stukken zodat ze allemaal tegelijk gaar koken. Kook de aardappelen in water met zout in circa 25 minuten gaar.

Stap 2

Snijd ondertussen de andijvie in dunne reepjes en was zorgvuldig. Laat de andijvie goed uitlekken of draai droog in een slacentrifuge.

Stap 3

Giet de aardappelen af en laat ze in de pan even uitdampen. Voeg de plantaardige boter en -melk toe aan de aardappelen Stamp met een pureestamper tot puree of gebruik een pureeknijper.

Stap 4

Zet de pan puree op een laag pitje en voeg hand voor hand de gesneden andijvie toe. Roer de andijvie met een spatel door de puree totdat de andijvie een beetje slinkt. Neem de pan van het vuur als alle andijvie door de puree is gemengd. Breng de stamppot verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en meng de helft door de stamppot.

Stap 6

Verdeel de stamppot over de borden en verdeel daar de rest van de tomatenreepjes over. Verkruimel de plantaardige feta boven de borden en serveer.