
Andijviestampot met peer
kalkoenworst en jus
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram gesneden andijvie
- 50 milliliter halfvolle melk
- 25 milliliter jus
- 1 stuk(s) kalkoenworst
- 200 gram kruimige aardappelen
- 0.5 stuk(s) peer
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 1 stuk(s) sjalot
- 400 gram gesneden andijvie
- 100 milliliter halfvolle melk
- 50 milliliter jus
- 2 stuk(s) kalkoenworst
- 400 gram kruimige aardappelen
- 1 stuk(s) peer
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 2 stuk(s) sjalot
- 600 gram gesneden andijvie
- 150 milliliter halfvolle melk
- 75 milliliter jus
- 3 stuk(s) kalkoenworst
- 600 gram kruimige aardappelen
- 1.5 stuk(s) peer
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 3 stuk(s) sjalot
- 800 gram gesneden andijvie
- 200 milliliter halfvolle melk
- 100 milliliter jus
- 4 stuk(s) kalkoenworst
- 800 gram kruimige aardappelen
- 2 stuk(s) peer
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 4 stuk(s) sjalot
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 49.50 per weekTip
Hoe test je of je aardappelen gaar zijn? Na een minuut of 15 prik je met een vork in een aardappel. Gaat dit soepel en zonder weerstand, dan zijn de aardappelen gaar. Zijn ze nog niet gaar? Blijf elke minuut checken tot ze wel gaar zijn.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Breng een grote kookpan met water en een snufje zout aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook de aardappelen in 10-12 minuten gaar.
Snipper de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin de sjalot glazig. Als de sjalot kleur krijgt, voeg de worsten toe aan de pan en bak 5 minuten per kant tot ze mooi bruin kleuren.
Was de peer, snijd in reepjes en daarna in blokjes. Doe de andijvie in een vergiet en spoel schoon. Snijd de andijvie.
Verwarm de jus in een steelpannetje.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg melk, boter, peper en zout toe en stamp goed door. Als de puree klaar is, voeg de andijvie en peer toe. Roer het geheel tot een mooie stamppot.
Serveer de zomerse stampot met de worst en jus.