Andijviestamp met red carrotburger
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 200 stuk(s) andijvie
- 50 milliliter jus
- 75 milliliter melk
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 stuk(s) red carrot burger
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 600 gram aardappel(en)
- 400 stuk(s) andijvie
- 100 milliliter jus
- 150 milliliter melk
- 2 theelepel(s) mosterd
- 2 stuk(s) red carrot burger
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 900 gram aardappel(en)
- 600 stuk(s) andijvie
- 150 milliliter jus
- 225 milliliter melk
- 3 theelepel(s) mosterd
- 3 stuk(s) red carrot burger
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 1200 gram aardappel(en)
- 800 stuk(s) andijvie
- 200 milliliter jus
- 300 milliliter melk
- 4 theelepel(s) mosterd
- 4 stuk(s) red carrot burger
- 4 eetlepel(s) roomboter
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Wil je de stamppot nog wat smeuïger maken? Voeg dan wat extra melk toe tijdens het stampen.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen, snijd in vieren en kook in 20-25 minuten gaar.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur 10-12 min. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de andijvie in reepjes en was zorgvuldig. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe terug in de pan.
Zet de pan terug op laag vuur, voeg de melk, boter en mosterd toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Meng de andijvie er in delen door tot deze een klein beetje geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm ondertussen de vegan jus in een steelpan.
Schep de andijviestamp op de borden en leg de burgers erbij. Serveer met de vegan jus.