Aardappelpuree en witte bonen
Vegan

Aardappelpuree en witte bonen

met champignons en regenboog wortel

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel kruimig
  • 100 gram champignons
  • 40 gram gedroogde witte bonen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 135 gram pastasaus knoflook
  • 15 milliliter plantaardige melk
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 500 gram aardappel kruimig
  • 200 gram champignons
  • 80 gram gedroogde witte bonen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 270 gram pastasaus knoflook
  • 30 milliliter plantaardige melk
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel
  • 750 gram aardappel kruimig
  • 300 gram champignons
  • 120 gram gedroogde witte bonen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 405 gram pastasaus knoflook
  • 45 milliliter plantaardige melk
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 600 gram wortel
  • 1000 gram aardappel kruimig
  • 400 gram champignons
  • 160 gram gedroogde witte bonen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 540 gram pastasaus knoflook
  • 60 milliliter plantaardige melk
  • 2 stuk(s) ui
  • 800 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om het gerecht nog smaakvoller te maken gebruik je verse peterselie als garnering op de borden.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Let op: begin een dag eerder met het weken en bereiden van de gedroogde witte bonen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vergeet niet de bonen na het weken af te spoelen onder stromend water voordat je de bonen gaat koken.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Schil de wortels en snijd hele dikke wortels in de lengte doormidden. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de wortels 4-5 minuten rondom. Kruid met peper en zout. Doe de gebakken wortels op een bakplaat en rooster deze 15-20 minuten in de oven.

Stap 3

Schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Kook de aardappelen in 8-10 minuten gaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper fijn. Spoel de geweekte en gekookte bonen af.

Stap 4

Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Voeg de ui toe en bak een paar minuten op laag vuur tot deze glazig wordt. Bak de kastanjechampignons 3-4 minuten. Voeg de bonen en de tomatensaus toe en laat het geheel op laag vuur stoven tot het serveren. Roer af en toe goed door. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 5

Giet de aardappelen af en voeg olijfolie en de melk toe. Stamp de aardappelen tot een mooie puree en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de puree en de champignons met bonen over de borden. Serveer samen met de geroosterde wortels.