Aardappelpuree en witte bonen
met champignons en regenboog wortel
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel kruimig
- 1 gram boter
- 100 gram champignons
- 25 gram oude kaas
- 135 gram pastasaus knoflook
- 0.5 stuk(s) ui
- 15 mililiter volle melk
- 60 gram witte bonen uit blik
- 200 gram wortel
- 500 gram aardappel kruimig
- 2 gram boter
- 200 gram champignons
- 50 gram oude kaas
- 270 gram pastasaus knoflook
- 1 stuk(s) ui
- 30 mililiter volle melk
- 120 gram witte bonen uit blik
- 400 gram wortel
- 750 gram aardappel kruimig
- 3 gram boter
- 300 gram champignons
- 75 gram oude kaas
- 405 gram pastasaus knoflook
- 1.5 stuk(s) ui
- 45 mililiter volle melk
- 180 gram witte bonen uit blik
- 600 gram wortel
- 1000 gram aardappel kruimig
- 4 gram boter
- 400 gram champignons
- 100 gram oude kaas
- 540 gram pastasaus knoflook
- 2 stuk(s) ui
- 60 mililiter volle melk
- 240 gram witte bonen uit blik
- 800 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Om het gerecht nog smaakvoller te maken gebruik je verse peterselie als garnering op de borden.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Schil de wortels en snijd hele dikke wortels in de lengte doormidden. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de wortels 4-5 minuten rondom. Kruid met peper en zout. Doe de gebakken wortels op een bakplaat en rooster deze 15-20 minuten in de oven.
Schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Kook de aardappelen in 8-10 minuten gaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper fijn. Spoel de bonen af.
Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Voeg de ui toe en bak een paar minuten op laag vuur tot deze glazig wordt. Bak de kastanjechampignons 3-4 minuten. Voeg de bonen en de tomatensaus toe en laat het geheel op laag vuur stoven tot het serveren.
Roer af en toe goed door. Proef en kruid met peper en zout.
Giet de aardappelen af en voeg boter en melk toe. Stamp de aardappelen tot een mooie puree en kruid met peper en zout.
Verdeel de puree en de champignons met bonen over de borden. Serveer samen met de geroosterde wortels. Rasp nog wat kaas om de borden mee af te maken.