Aardappelpuree en witte bonen
Vega

Aardappelpuree en witte bonen

met champignons en regenboog wortel

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel kruimig
  • 1 gram boter
  • 100 gram champignons
  • 25 gram oude kaas
  • 135 gram pastasaus knoflook
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 15 mililiter volle melk
  • 60 gram witte bonen uit blik
  • 200 gram wortel
  • 500 gram aardappel kruimig
  • 2 gram boter
  • 200 gram champignons
  • 50 gram oude kaas
  • 270 gram pastasaus knoflook
  • 1 stuk(s) ui
  • 30 mililiter volle melk
  • 120 gram witte bonen uit blik
  • 400 gram wortel
  • 750 gram aardappel kruimig
  • 3 gram boter
  • 300 gram champignons
  • 75 gram oude kaas
  • 405 gram pastasaus knoflook
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 45 mililiter volle melk
  • 180 gram witte bonen uit blik
  • 600 gram wortel
  • 1000 gram aardappel kruimig
  • 4 gram boter
  • 400 gram champignons
  • 100 gram oude kaas
  • 540 gram pastasaus knoflook
  • 2 stuk(s) ui
  • 60 mililiter volle melk
  • 240 gram witte bonen uit blik
  • 800 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om het gerecht nog smaakvoller te maken gebruik je verse peterselie als garnering op de borden.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Schil de wortels en snijd hele dikke wortels in de lengte doormidden. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de wortels 4-5 minuten rondom. Kruid met peper en zout. Doe de gebakken wortels op een bakplaat en rooster deze 15-20 minuten in de oven.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Kook de aardappelen in 8-10 minuten gaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper fijn. Spoel de bonen af.

Stap 3

Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Voeg de ui toe en bak een paar minuten op laag vuur tot deze glazig wordt. Bak de kastanjechampignons 3-4 minuten. Voeg de bonen en de tomatensaus toe en laat het geheel op laag vuur stoven tot het serveren.

Stap 4

Roer af en toe goed door. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 5

Giet de aardappelen af en voeg boter en melk toe. Stamp de aardappelen tot een mooie puree en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de puree en de champignons met bonen over de borden. Serveer samen met de geroosterde wortels. Rasp nog wat kaas om de borden mee af te maken.