Aardappelpuree en lam
met regenboog wortel
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 gram boter
- 100 gram champignons
- 250 gram kruimige aardappelen
- 1 stuk(s) lamsboutlapje
- 25 gram oude kaas
- 135 gram pastasaus knoflook
- 0.5 stuk(s) ui
- 15 mililiter volle melk
- 200 gram wortel
- 2 gram boter
- 200 gram champignons
- 500 gram kruimige aardappelen
- 2 stuk(s) lamsboutlapje
- 50 gram oude kaas
- 270 gram pastasaus knoflook
- 1 stuk(s) ui
- 30 mililiter volle melk
- 400 gram wortel
- 3 gram boter
- 300 gram champignons
- 750 gram kruimige aardappelen
- 3 stuk(s) lamsboutlapje
- 75 gram oude kaas
- 405 gram pastasaus knoflook
- 1.5 stuk(s) ui
- 45 mililiter volle melk
- 600 gram wortel
- 4 gram boter
- 400 gram champignons
- 1000 gram kruimige aardappelen
- 4 stuk(s) lamsboutlapje
- 100 gram oude kaas
- 540 gram pastasaus knoflook
- 2 stuk(s) ui
- 60 mililiter volle melk
- 800 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Om het gerecht nog smaakvoller te maken gebruik je verse peterselie als garnering op de borden.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Schil de wortels en snijd hele dikke wortels in de lengte doormidden. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de wortels 4-5 minuten rondom. Kruid met peper en zout. Doe de gebakken wortels op een bakplaat en rooster deze 15-20 minuten in de oven.
Schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Kook de aardappelen in 8-10 minuten gaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper fijn.
Dep het lamsvlees droog met keukenpapier en kruid aan beide kanten met peper en zout. Verhit olie of boter in een hapjespan. Bak het lamsvlees op hoog vuur aan beide kanten bruin in circa 5 minuten. Haal het vlees daarna uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat nog een paar minuten rusten.
Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Voeg de ui toe en bak een paar minuten op laag vuur tot deze glazig wordt. Zet het vuur middelhoog voeg de champignons toe en bak nog 3-4 minuten. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel op laag vuur stoven tot het serveren. Roer af en toe goed door. Proef en kruid met peper en zout.
Giet de aardappelen af en voeg boter en melk toe. Stamp de aardappelen tot een mooie puree en kruid met peper en zout.
Verdeel de puree en de champignons in tomatensaus over de borden. Serveer samen met het vlees en de geroosterde wortels. Rasp nog wat kaas om de borden mee af te maken.