Aardappelpuree en champignons
Vega

Aardappelpuree en champignons

Met witte bonen en regenboog wortel

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram gekleurde wortelen
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 25 gram oude kaas
  • 135 gram pastasaus knoflook
  • 10 gram peterselie
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 1 mililiter volle melk
  • 100 gram witte bonen
  • 400 gram gekleurde wortelen
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram oude kaas
  • 225 gram pastasaus knoflook
  • 15 gram peterselie
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 2 mililiter volle melk
  • 200 gram witte bonen
  • 600 gram gekleurde wortelen
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram oude kaas
  • 360 gram pastasaus knoflook
  • 20 gram peterselie
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 3 mililiter volle melk
  • 300 gram witte bonen
  • 800 gram gekleurde wortelen
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram oude kaas
  • 550 gram pastasaus knoflook
  • 25 gram peterselie
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 4 mililiter volle melk
  • 400 gram witte bonen

Benodigdheden

  • dunschiller
  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • koksmes
  • snijplank
  • 1 hapjespan
  • maatbeker
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je geen skillet of ovenbestendige bakpan dan kun je een bakpan en een bakblik voor de wortels gebruiken.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Breng een kookpan met water en snufje zout aan de kook voor de aardappelen. Schil de wortels en snijd hele dikke wortels in de lengte doormidden. Verwarm een scheutje olie in de skillet en bak de wortels 4-5 minuten rondom. Kruid met peper en zout. Schuif de skillet in de oven en rooster de wortels 15-20 minuten.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Kook de aardappelen in 8-10 minuten gaar. Poets de kastanjechampignons en snijd in kleine blokjes. Let op, want je gebruikt de oesterzwammen en peterselie in een ander recept deze week. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Spoel de bonen af.

Stap 3

Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie. Bak de kastanjechampignons 3-4 minuten. Voeg de bonen en de tomatensaus toe en laat het geheel op laag vuur stoven tot het serveren.

Stap 4

Roer af en toe goed door. Proef en kruid met ¾ van de peterselie, peper en zout.

Stap 5

Giet de aardappelen af en voeg melk en roomboter toe. Stamp de aardappelen tot een mooie puree en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de puree en de champignons met bonen over de borden. Serveer samen met de geroosterde wortels. Maak het gerecht af met de achtergehouden peterselie en rasp er als laatste wat oude kaas over.