Aardappel-munt ravioli met landcress en courgette
Vega

Aardappel-munt ravioli met landcress en courgette

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 125 gram cherrytomaten
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 25 gram landcress
  • 125 gram ravioli aardappel-munt
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 gram landcress
  • 250 gram ravioli aardappel-munt
  • 1 stuk(s) venkel
  • 375 gram cherrytomaten
  • 2 stuk(s) courgette
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 gram landcress
  • 375 gram ravioli aardappel-munt
  • 1 stuk(s) venkel
  • 500 gram cherrytomaten
  • 2 stuk(s) courgette
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 gram landcress
  • 500 gram ravioli aardappel-munt
  • 1 stuk(s) venkel

Benodigdheden

  • mandoline
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan
  • salade kom

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Was de venkelknol, courgette en tomaatjes goed. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Rooster de zonnebloempitten kort in een hapjespan zonder olie.

Stap 2

Snijd de venkel in zijn geheel in dunne reepjes en de courgette in plakjes. (Tip: gebruik hiervoor een mandoline anders een scherp mes. Halveer de tomaatjes (Let op: de tomaatjes en landcress worden ook in een ander recept gebruikt). Leg ongeveer de helft van de venkel en courgette samen met de landcress in een saladekom. Kruid met azijn, olijfolie, peper en zout.

Stap 3

Verwarm de hapjespan en fruit de knoflook aan in olijfolie. Bak de venkel, courgette en tomaatjes in 2-4 minuten hard aan, zet het vuur lager en laat nog 6-8 minuten smoren.

Stap 4

Kook ondertussen de ravioli zoals op de verpakking staat aangegeven gaar in het gezouten water. Giet af in een zeef en vang een kopje kookvocht op.

Stap 5

Schep de ravioli voorzichtig in de hapjespan en voeg eventueel een lepel kookvocht toe. Proef en kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 6

Serveer de ravioli en groenten in een pastabord. Maak het gerecht af met de zonnebloempitjes, wat druppels olijfolie en gemalen zwarte peper. Serveer de salade ernaast.