Seizoensbox VEGAN | Kapsalon met vegan döner
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Kapsalon met vegan döner

en salade met rode ui

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram knolselderij
  • 100 gram kokosyoghurt
  • 50 stuk(s) kropsla
  • 50 gram plantaardige kaas
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 90 gram vegan döner
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram knolselderij
  • 200 gram kokosyoghurt
  • 100 stuk(s) kropsla
  • 100 gram plantaardige kaas
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 180 gram vegan döner
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram knolselderij
  • 300 gram kokosyoghurt
  • 150 stuk(s) kropsla
  • 150 gram plantaardige kaas
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 240 gram vegan döner
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram knolselderij
  • 400 gram kokosyoghurt
  • 200 stuk(s) kropsla
  • 200 gram plantaardige kaas
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 360 gram vegan döner

Benodigdheden

  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 bakpan
  • snijplank
  • mengkom
  • salade kom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Meng voor een snelle dressing voor in de salade 3 delen olie met 1 deel azijn. Kruid naar smaak met mosterd, peper en zout. Gebruik hiervoor wel een lekkere azijn, denk bijvoorbeeld aan wijnazijn of witte balsamico.

Fooddesigner Marjolein

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de knolselderij schoon en snijd in plakken van 0.5-1 cm. Snijd de plakken vervolgens in frieten. Verdeel de knolselderijfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de knolselderijfriet ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven en schep af en toe om.

Stap 2

Maak de rode ui schoon en snijd in ringen. Was de sla. Meng in een saladekom de sla met de helft van de uien en een dressing.

Stap 3

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de kokosyoghurt met de fijngesneden knoflook en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verwarm een scheutje olie in een bakpan op hoog vuur. Bak de andere helft van de uienringen en de vegan döner in 4-6 minuten mooi goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven en zet de oven op 220 graden met de grillstand aan.

Stap 5

Verdeel de döner over de knolselderijfriet en bestrooi met geraspte plantaardige kaas. Plaats 5 minuten in de oven om te gratineren.

Stap 6

Verdeel de friet kapsalon over de borden en serveer samen met de knoflooksaus en de salade.