Hot honey halloumi met broccolisalade
Vega

Hot honey halloumi met broccolisalade

en geroosterde aardappeltjes

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 0.25 theelepel(s) cayennepeper
  • 100 gram halloumi
  • 2 theelepel(s) honing
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 70 gram mais in blik
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.25 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 55 gram zwarte bonen uit pak
  • 500 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 0.5 theelepel(s) cayennepeper
  • 200 gram halloumi
  • 4 theelepel(s) honing
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 140 gram mais in blik
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 110 gram zwarte bonen uit pak
  • 750 gram aardappel(en)
  • 1.5 stuk(s) broccoli
  • 0.75 theelepel(s) cayennepeper
  • 300 gram halloumi
  • 6 theelepel(s) honing
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 210 gram mais in blik
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.75 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 165 gram zwarte bonen uit pak
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 1 theelepel(s) cayennepeper
  • 400 gram halloumi
  • 8 theelepel(s) honing
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 280 gram mais in blik
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 220 gram zwarte bonen uit pak

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Hot honey halloumi is een onweerstaanbare combinatie van zout, zoet en pittig. Deze smaakexplosie is viral gegaan op social media en wij dachten: dat moeten we ook maar eens gaan testen in onze Boerschappen keuken. Wij vonden het zo lekker dat we jullie dit niet willen onthouden en zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water met een flinke snuf zout aan de kook. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 2 x 2 centimeter. Kook de aardappelblokjes 5 minuten en giet ze vervolgens af.

Stap 2

Snijd ondertussen de knoflook fijn en doe in een kommetje. Voeg de olie toe, meng tot knoflookolie en voeg toe aan de aardappelblokjes. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout naar smaak. Bak de aardappeltjes 25-30 minuten in het midden van de oven.

Stap 3

Verdeel ondertussen de broccoli in zo klein mogelijke roosjes. Schil de steel van de broccoli en snijd deze in plakjes van ½ cm dik. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes en -stelen 1 minuut. Giet af in een zeef en spoel de broccoli af met koud water, zodat ze mooi knalgroen blijven.

Stap 4

Doe de broccoli in een schaal. Doe de zwarte bonen in de zeef, spoel ze af en laat uitlekken. Doe ze bij de broccoli. Meng de mayonaise met de azijn en een snufje cayennepeper en verdun eventueel nog iets met wat water. Besprenkel de salade met deze dressing.

Stap 5

Meng de honing met een snufje cayennepeper. Snijd de halloumi in plakjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de grillkaas 4-5 minuten. Keer regelmatig. Voeg, als de halloumi goudbruin is, de honing met rode peper toe en bak al omscheppend nog 1 minuut.

Stap 6

Verdeel de geroosterde aardappeltjes over de borden en besprenkel ze met de rest van de piri piri mayonaise. Schep de salade en hot honey halloumi erbij en serveer.