Mexicaanse shakshuka met kip en geitenkaas
Vlees

Mexicaanse shakshuka met kip en geitenkaas

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) breekbrood
  • 0.5 gram chili sin carne
  • 2 stuk(s) eieren
  • 25 gram geitenkaas
  • 1 gram gele tomaten
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 100 gram kipfiletblokje(s)
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) breekbrood
  • 1 gram chili sin carne
  • 4 stuk(s) eieren
  • 50 gram geitenkaas
  • 2 gram gele tomaten
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 200 gram kipfiletblokje(s)
  • 1 stuk(s) paprika
  • 0.75 stuk(s) breekbrood
  • 1 gram chili sin carne
  • 6 stuk(s) eieren
  • 75 gram geitenkaas
  • 3 gram gele tomaten
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 300 gram kipfiletblokje(s)
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) breekbrood
  • 1.5 gram chili sin carne
  • 8 stuk(s) eieren
  • 100 gram geitenkaas
  • 4 gram gele tomaten
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 400 gram kipfiletblokje(s)
  • 2 stuk(s) paprika

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • 1 hapjespan

Tip

Heb je geen vuurvaste hapjespan, gaar dan de eitjes met een deksel op de pan.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kipblokjes uit de verpakking. Dep droog en kruid met peper en zout. Was en snijd de paprika(‘s) doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Maak de ui(en) schoon en snipper grof.

Stap 2

Bak het brood af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de kipblokjes, ui(en) en de paprika(‘s) aan in een lekker scheutje olijfolie in een hapjespan. Snijd ondertussen de tomaten grof en voeg toe. (Let op // de tomaten worden ook gebruikt in het recept voor pasta pesto.) Fruit 3 minuten mee.

Stap 3

Blus af met de chili sin carne en warm door tot aan het kookpunt.

Stap 4

Maak met behulp van een lepel kuiltjes in de saus en breek daar de eieren in. Roer niet meer door.

Stap 5

Brokkel er de kaas over en kruid met versgemalen peper. Plaats de pan ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Het eiwit dient gestold te zijn. Zet anders nog iets langer in de oven. (Kan de hapjespan niet in de oven dan gaar je de eitjes met deksel op de pan).

Stap 6

Serveer de shakshuka samen met het brood.