
Rendang van spitskool met ei
pinda's en atjar tjampoer
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram Spitskool (gr)
- 75 gram atjar
- 1 stuk(s) eieren
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 2 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 10 gram pinda's
- 25 gram rendangpasta
- 75 gram rijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 600 gram Spitskool (gr)
- 150 gram atjar
- 2 stuk(s) eieren
- 2 eetlepel(s) ketjap
- 4 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 20 gram pinda's
- 50 gram rendangpasta
- 150 gram rijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 900 gram Spitskool (gr)
- 225 gram atjar
- 3 stuk(s) eieren
- 3 eetlepel(s) ketjap
- 6 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 30 gram pinda's
- 75 gram rendangpasta
- 225 gram rijst
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1200 gram Spitskool (gr)
- 300 gram atjar
- 4 stuk(s) eieren
- 4 eetlepel(s) ketjap
- 8 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 40 gram pinda's
- 100 gram rendangpasta
- 300 gram rijst
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Heb je nog gebakken uitjes in huis? Strooi die dan vlak voor serveren over de rendang voor een extra hartig en knapperig accent.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de spitskoolreepjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de rendangpasta toe en bak nog 3 minuten mee.
Voeg de kokosmelk en ketjap toe en meng door de kool. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten koken zodat het vocht grotendeels verdampt en je een lekkere sticky rendang krijgt. Roer regelmatig door.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook in een steelpan de eieren naar wens zacht, halfzacht of hard (6, 7 of 8 minuten). Laat ze schrikken en pel ze.
Rooster de pinda's ongeveer 4 minuten in een droge koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Schep de rijst en de rendang op de borden Strooi de pinda's over het gerecht. Halveer de eieren en leg 2 helften op elke bord. Serveer met de atjar.