
Gebakken kabeljauw met couscoussalade
en verse kapucijners
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 75 gram couscous
- 50 gram hummus pikant
- 100 gram kabeljauw
- 150 gram kapucijners (in de peul)
- 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) rode paprika
- 55 gram zilveruitjes
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 150 gram couscous
- 100 gram hummus pikant
- 200 gram kabeljauw
- 300 gram kapucijners (in de peul)
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) rode paprika
- 110 gram zilveruitjes
- 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 225 gram couscous
- 150 gram hummus pikant
- 300 gram kabeljauw
- 450 gram kapucijners (in de peul)
- 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) rode paprika
- 165 gram zilveruitjes
- 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 300 gram couscous
- 200 gram hummus pikant
- 400 gram kabeljauw
- 600 gram kapucijners (in de peul)
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 1 stuk(s) komkommer
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) rode paprika
- 220 gram zilveruitjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip!
De couscoussalade is de volgende dag misschien nog wel lekkerder. Dus als je over hebt, neem ‘m dan mee als lunch!
Chef Claudia
Bereidingswijze
Haal de verse kapucijners uit de peulen. Breng een pan water aan de kook en kook de kapucijners in 6-10 minuten beetgaar. Giet af en spoel even af met koud water.
Doe de couscous, met de paprikapoeder, komijn en zout naar smaak in een ruime schaal en voeg per 75 gram couscous 125 ml kokend water toe. Voeg ook per persoon 2 el inmaakvocht van de zilveruitjes toe. Laat de couscous minimaal 10 minuten staan om te wellen.
Snijd de paprika en komkommer in blokjes. Laat de zilveruitjes uitlekken.
Roer de hummus los met een scheutje water en meng door de couscous. Voeg vervolgens de paprika, komkommer en zilveruitjes toe. Proef en breng de couscoussalade eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verhit in een koekenpan een scheut olie en bak de kabeljauwfilet op middelhoog vuur in ca. 6 min. gaar. Keer na 4 min.
Verdeel de couscoussalade over de borden en bestrooi met de kapucijners. Leg de gebakken kabeljauw erop en serveer.