Cheeseburger met frisse salade
Vega

Cheeseburger met frisse salade

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 25 gram jong belegen kaas
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 125 gram roma pruim tomaten
  • 1 stuk(s) snackkomkommer
  • 1 stuk(s) vegan burger
  • 50 gram veldsla
  • 2 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 50 gram jong belegen kaas
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 250 gram roma pruim tomaten
  • 2 stuk(s) snackkomkommer
  • 2 stuk(s) vegan burger
  • 100 gram veldsla
  • 3 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 75 gram jong belegen kaas
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 375 gram roma pruim tomaten
  • 3 stuk(s) snackkomkommer
  • 3 stuk(s) vegan burger
  • 150 gram veldsla
  • 4 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 100 gram jong belegen kaas
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 500 gram roma pruim tomaten
  • 4 stuk(s) snackkomkommer
  • 4 stuk(s) vegan burger
  • 200 gram veldsla

Benodigdheden

  • bakpan
  • grillpan
  • snijplank
  • mes
  • salade kom
  • rasp

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de burgers uit de verpakking. Verwarm grillpan/bakpan op laag vuur. Maak de ui schoon en was de komkommer, sla en tomaat.

Stap 2

Snijd de tomaat en komkommer in plakjes en de ui in dunne ringen. Leg de helft ( bewaar de andere helft om de burger mee te beleggen) van tomaat, ui, sla en komkommer in een saladekom en breng op smaak met azijn, olijfolie, peper en zout. Snijd de broodjes doormidden.

Stap 3

Rasp de kaas of snijd er plakjes van.

Stap 4

Zet het vuur hoger onder de grill/bakpan. Grill/bak de burgers aan beide kanten +/- 6 minuten. Laat de kaas de laatste 2 minuten over de burgers smelten, haal uit de pan en laat even rusten. Grill de broodjes vervolgens 2 minuten in dezelfde pan, tot ze wat krokant worden.

Stap 5

Burger bouwen: smeer de onder- en bovenkant van het broodje in met de groentehummus. Beleg de onderkant met sla, ui, tomaat en komkommer. Tot slot leg je de burger met gesmolten kaas erop en de bovenkant van het broodje.

Stap 6

Serveer de cheeseburgers samen met de salade op een bord.