Vispapillot met zoete aardappelpuree
Vis

Vispapillot met zoete aardappelpuree

en witte koolsalade

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram chioggia biet
  • 1 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 25 gram hangop
  • 3 theelepel(s) honing
  • 100 gram koolvis
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 25 gram winterpostelein
  • 75 stuk(s) witte kool (heel)
  • 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 gram chioggia biet
  • 2 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 50 gram hangop
  • 6 theelepel(s) honing
  • 200 gram koolvis
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 50 gram winterpostelein
  • 150 stuk(s) witte kool (heel)
  • 4 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 400 gram zoete aardappel
  • 300 gram chioggia biet
  • 3 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 75 gram hangop
  • 9 theelepel(s) honing
  • 300 gram koolvis
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) roomboter
  • 75 gram winterpostelein
  • 225 stuk(s) witte kool (heel)
  • 6 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 600 gram zoete aardappel
  • 400 gram chioggia biet
  • 4 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 100 gram hangop
  • 12 theelepel(s) honing
  • 400 gram koolvis
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 8 eetlepel(s) roomboter
  • 100 gram winterpostelein
  • 300 stuk(s) witte kool (heel)
  • 8 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 800 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • vergiet
  • citruspers
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • salade kom
  • kom
  • rasp
  • pureestamper
  • bakpapier

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De bieten kun je natuurlijk het makkelijkste in dunne plakjes snijden met een mandoline. Heb je die niet, gebruik dan een kaasschaaf, dunschiller of een goed scherp mes.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel, snijd in vieren en kook 15-20 minuten. Als je een vork er gemakkelijk doorheen kunt prikken zijn ze gaar.

Stap 2
Stap 2

Schil de bieten en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes 15 minuten in een kom met de witte wijnazijn en de helft van de honing en meng goed. Haal de buitenste bladeren van de witte kool en snijd zoveel van de kool af als dat je nodig hebt. Snijd in zo dun mogelijke repen en leg in een saladekom. Snipper de ui. Was de winterpostelein en snijd grof.

Stap 3
Stap 3

Verwarm de helft van de boter in een steelpannetje. Fruit de ui 5 minuten. Snijd 2 dunne plakken citroen per persoon en leg apart. Voeg rasp en sap van de citroen, de andere helft van de honing en peper en zout naar smaak toe aan het steelpannetje.

Stap 4
Stap 4

Maak een ‘bootje’ van bakpapier. Gebruik hiervoor een rechthoekig stuk bakpapier en draai de twee korte uiteinden een paar keer heel strak om. Leg hierin 2 plakken citroen. Leg de vis er bovenop. Giet de citroensaus over de vis en vouw het pakketje dicht. Gaar 15 minuten in het midden van de oven.

Stap 5
Stap 5

Doe de gemarineerde biet bij de kool en voeg de hangop, mosterd en een snufje zout toe aan de gesneden witte kool en meng goed. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Voeg boter, peper en zout naar smaak toe. Wanneer de vis bijna klaar is meng je ¾ van de winterpostelein door de zoete aardappelpuree.

Stap 6
Stap 6

Schep de zoete aardappelpuree op het bord en de sla erbovenop. Haal de vispapillot uit de oven en schep de vis op de salade en maak af met de achtergehouden winterpostelein.