
Andijviestamp met groenteburger
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 200 gram andijvie
- 1 stuk(s) groenteburger
- 75 milliliter melk
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 600 gram aardappel(en)
- 400 gram andijvie
- 2 stuk(s) groenteburger
- 150 milliliter melk
- 2 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 900 gram aardappel(en)
- 600 gram andijvie
- 3 stuk(s) groenteburger
- 225 milliliter melk
- 3 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olie
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 1200 gram aardappel(en)
- 800 gram andijvie
- 4 stuk(s) groenteburger
- 300 milliliter melk
- 4 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) olie
- 4 eetlepel(s) roomboter
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 21.00 per weekTip
Wil je graag jus bij de stamppot? Die is eenvoudig te maken. Verhit 25 g boter in een steelpan en voeg daar 1 el bloem aan toe. Verwarm tot de bloem bruin wordt. Voeg dan 250 ml runderbouillon en 1 à 2 el sojasaus toe. Roer tot je een mooie jus hebt en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20-25 minuten gaar in water met zout.
Snijd ondertussen de andijvie in reepjes en was zorgvuldig.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur 10-12 min. Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe terug in de pan. Zet de pan terug op laag vuur, voeg de melk, boter en mosterd toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Meng de andijvie er in delen door tot deze een klein beetje geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de andijviestamp op de borden en leg de burgers erbij. Serveer eventueel met jus (zie tip!).