
Koningsrisotto met zalm
en geglaceerde wortels
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 150 gram gekleurde wortelen
- 75 gram risottorijst
- 25 gram rode linzen gedroogd
- 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
- 0.5 stuk(s) ui
- 350 milliliter water
- 120 gram zalmfilet
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 50 gram boter
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 300 gram gekleurde wortelen
- 150 gram risottorijst
- 50 gram rode linzen gedroogd
- 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 1 stuk(s) ui
- 700 milliliter water
- 240 gram zalmfilet
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 75 gram boter
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 450 gram gekleurde wortelen
- 225 gram risottorijst
- 75 gram rode linzen gedroogd
- 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
- 1.5 stuk(s) ui
- 1050 milliliter water
- 360 gram zalmfilet
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 100 gram boter
- 2 stuk(s) bouillonblokje groente
- 600 gram gekleurde wortelen
- 300 gram risottorijst
- 100 gram rode linzen gedroogd
- 1 stuk(s) sinaasappel(s)
- 2 stuk(s) ui
- 1400 milliliter water
- 480 gram zalmfilet
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip!
Houd je van lekker zoete worteltjes, besprenkel ze dan met een beetje vloeibare honing voor ze de oven ingaan. Zo karamelliseren ze ook nog wat mooier.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de wortelen in de lengte in vieren. Snijd de grote exemplaren nogmaals in de lengte doormidden zodat alle wortels gelijkmatig garen. Leg ze in een ruime ovenschaal. Smelt de helft van de boter in een steelpan en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Pers de sinaasappel uit en meng het sap door de boter. Besprenkel de wortels met de gesmolten sinaasappelboter en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de wortels 20-25 minuten in de oven.
Breng ondertussen het water aan de kook met de bouillonblokjes. Houd de bouillon op een klein pitje tegen de kook aan.
Snipper de ui. Smelt de rest van de boter in een kookpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de rijst en de linzen toe en bak 3 minuten mee. Zet het vuur middelhoog en voeg al roerende in delen de bouillon toe. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de vorige portie is opgenomen door de rijst en linzen. De risotto is klaar als de rijst gaar is en de risotto dik vloeibaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets 5 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Neem de worteltjes uit de oven en meng de gesmolten sinaasappelboter uit de ovenschaal door de risotto. Schep de risotto op de borden, leg de worteltjes en zalm erbij en serveer.