
Shanghai rijst met gebakken tofu
en gebakken ei
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) eieren
- 1 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 0.25 eetlepel(s) sambal oelek
- 5 milliliter sesamolie
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 75 gram tofu
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 stuk(s) eieren
- 2 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) korte prei
- 1 stuk(s) paksoi
- 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 10 milliliter sesamolie
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 150 gram tofu
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 stuk(s) eieren
- 3 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 6 stuk(s) korte prei
- 1.5 stuk(s) paksoi
- 0.75 eetlepel(s) sambal oelek
- 15 milliliter sesamolie
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 225 gram tofu
- 225 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 stuk(s) eieren
- 4 eetlepel(s) gebakken uitjes
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 8 stuk(s) korte prei
- 2 stuk(s) paksoi
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 20 milliliter sesamolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 220 gram tofu
- 300 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Heb je nog restjes groente in de koelkast? Verwerk ze in dit gebakken rijstgerecht!
Chef Colette
Bereidingswijze
LET OP: IN DIT RECEPT GEBRUIK JE ALLEEN HET GROENE DEEL VAN DE PREI. HET WITTE DEEL WORDT IN EEN ANDER RECEPT GEBRUIKT.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat nog een paar minuten staan.
Snijd het groen van de prei in smalle reepjes. Het wit van de prei heb je deze week nodig voor een ander recept. Snijd de paksoi in stukken. Snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok een scheut olie. Voeg de prei, knoflook en de helft van de sambal toe en roerbak 3 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de rijst en de sesamolie toe en verwarm nog 2 min. Breng de rijst op smaak met sojasaus.
Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de tofu in 5-6 minuten op hoog vuur goudbruin. Haal de tofu met een schuimspaan uit de pan en doe in een bakje. Schep om met de ketjap en de rest van de sambal.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak spiegeleieren van de eieren. Verdeel de shanghai rijst over de borden en leg op elke portie een spiegelei. Schep de tofu op de rijst en bestrooi met crispy gebakken uitjes.