Shanghai rijst met spekjes
Vlees

Shanghai rijst met spekjes

en gebakken ei

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) eieren
  • 75 gram gerookte spekjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 5 milliliter sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 stuk(s) eieren
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) korte prei
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 10 milliliter sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 stuk(s) eieren
  • 225 gram gerookte spekjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 6 stuk(s) korte prei
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 15 milliliter sesamolie
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 stuk(s) eieren
  • 300 gram gerookte spekjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 8 stuk(s) korte prei
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 20 milliliter sesamolie
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je nog gebakken uitjes? Strooi ze dan vlak voor serveren over het gerecht.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

LET OP: IN DIT RECEPT GEBRUIK JE ALLEEN HET GROENE DEEL VAN DE PREI. HET WITTE DEEL WORDT IN EEN ANDER RECEPT GEBRUIKT.

Stap 2

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat nog een paar minuten staan.

Stap 3

Snijd het groen van de prei in smalle reepjes. Het wit van de prei heb je deze week nodig voor een ander recept. Snijd de paksoi in stukken. Snijd de knoflook fijn.

Stap 4

Bak de spekjes 6 minuten in de wok op middelhoog vuur. Voeg de prei en de knoflook toe en roerbak 3 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de rijst en de sesamolie toe en verwarm nog 2 min. Breng de rijst op smaak met sojasaus.

Stap 5

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak spiegeleieren van de eieren.

Stap 6

Verdeel de shanghai rijst over de borden. Leg de gebakken eieren op de rijst, bestrooi met de crispy gebakken uitjes en serveer.