
Sushisalade met tempeh
radijs en komkommer
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram Plantaardige sriracha mayo
- 1 eetlepel(s) azijn
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 1 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 0.25 bosje(s) radijs
- 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 100 gram sushirijst
- 90 gram tempeh chakalaka
- 25 gram zeekraal
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 theelepel(s) zout
- 50 gram Plantaardige sriracha mayo
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 krop(pen) baby romaine
- 2 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 0.5 bosje(s) radijs
- 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 200 gram sushirijst
- 175 gram tempeh chakalaka
- 50 gram zeekraal
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 theelepel(s) zout
- 75 gram Plantaardige sriracha mayo
- 3 eetlepel(s) azijn
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 3 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 0.75 bosje(s) radijs
- 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 300 gram sushirijst
- 270 gram tempeh chakalaka
- 75 gram zeekraal
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 theelepel(s) zout
- 100 gram Plantaardige sriracha mayo
- 4 eetlepel(s) azijn
- 2 krop(pen) baby romaine
- 4 eetlepel(s) gedroogde zeewier (wakame)
- 1 stuk(s) komkommer
- 1 bosje(s) radijs
- 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 400 gram sushirijst
- 360 gram tempeh chakalaka
- 100 gram zeekraal
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 theelepel(s) zout
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
De rijst heeft de meeste smaak als deze nog een klein beetje lauw is, maar de salade is ook prima koud te eten. Dus mocht je wat over hebben, neem ‘m dan de volgende dag mee als lunch.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de gedroogde zeewier toe aan de rijst. Giet de gare rijst met het zeewier af.
Doe in een steelpan de azijn, het zout en de suiker en verwarm tot het zout en de suiker helemaal zijn opgelost. Meng wat van het mengsel door de gare rijst, begin met een eetlepel. Proef en voeg eventueel meer toe. De smaak moet een subtiele balans tussen zoet, zuur en zout zijn.
Doe de zeekraal in een zeef en schenk er een kan kokend water over zodat de zeekraal een klein beetje gaart.
Schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf, snijd de radijsjes in plakjes en de bindsla in reepjes.
Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de tempeh chakalaka ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel de sla over een platte schaal en schep de rijst erop. Verdeel de komkommerlinten, radijsjes, zeekraal en stukjes tempeh erover. Besprenkel de sushisalade zigzaggend met de srirachamayo en serveer.