
Noedels met tempeh
paksoi en champignons
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 80 gram champignons
- 1.5 eetlepel(s) ketjap manis
- 80 gram noedels
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 5 milliliter sesamolie
- 75 gram tempeh
- 0.5 stuk(s) ui
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 160 gram champignons
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 160 gram noedels
- 1 stuk(s) paksoi
- 10 milliliter sesamolie
- 150 gram tempeh
- 1 stuk(s) ui
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 240 gram champignons
- 4.5 eetlepel(s) ketjap manis
- 240 gram noedels
- 1.5 stuk(s) paksoi
- 15 milliliter sesamolie
- 225 gram tempeh
- 1.5 stuk(s) ui
- 4.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 320 gram champignons
- 6 eetlepel(s) ketjap manis
- 320 gram noedels
- 2 stuk(s) paksoi
- 20 milliliter sesamolie
- 300 gram tempeh
- 2 stuk(s) ui
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 21.00 per weekTip!
Houd de in stukken gesneden bladeren van de paksoi apart en roerbak eerst de stukjes steel. Voeg het gesneden blad pas op het laatst toe en roerbak kort tot het net geslonken is. Zo blijft de paksoi knapperig en behouden de bladeren hun mooie groene kleur.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snijd de paksoi in stukken van 2 cm. Snijd de ui in dunne partjes en de champignons in plakjes. Snijd de tempeh in kleine blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit een scheut olie in een wok en bak de tempeh op hoog vuur 6-7 minuten. Zet het vuur laag en voeg de helft van de ketjap toe. Bak al omscheppend nog 1 minuut tot de tempeh gelijkmatig bedekt is met de ketjap. Neem uit de wok.
Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok en roerbak eerst de ui, voeg na 2 minuten de champignons toe en na 2 minuten de paksoi en een scheutje ketjap. Roerbak nog 3 minuten.
Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan. Meng er de sesamolie en de rest van de ketjap door.
Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Schep er de groenten en vervolgens de tempeh op. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.