Kleurrijke taco's met chimichurri
Vega

Kleurrijke taco's met chimichurri

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 gram chimichurri kruiden
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 5 gram krulpeterselie
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 50 mililiter natuurazijn
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 0.5 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 3 stuk(s) taco's
  • 80 gram zwarte bonen
  • 2 gram chimichurri kruiden
  • 1 theelepel(s) honing
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 100 mililiter natuurazijn
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 6 stuk(s) taco's
  • 160 gram zwarte bonen
  • 3 gram chimichurri kruiden
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 4.5 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 150 mililiter natuurazijn
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1.5 stuk(s) puntpaprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 9 stuk(s) taco's
  • 240 gram zwarte bonen
  • 4 gram chimichurri kruiden
  • 2 theelepel(s) honing
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 10 gram krulpeterselie
  • 2 stuk(s) limoen
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 200 mililiter natuurazijn
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 12 stuk(s) taco's
  • 320 gram zwarte bonen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Vinden je kids de chimichurri te kruidig? Maak een snelle knoflooksaus door yoghurt, geperste knoflook, fijngesneden peterselie, honing, peper en zout te mengen. Ook heerlijk bij deze taco's!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de honing en azijn aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat honing toe.

STAP 2

Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking van de taco's. Bak de tacoschelpen in het midden van de oven.

STAP 3

Was de paprika en komkommer. Snijd de paprika in reepjes en de komkommer in blokjes. Was de peterselie en snijd fijn.

STAP 4

Snijd de helft van de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de bonen toe en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

STAP 5

Pers de rest van de knoflook in een kommetje. Voeg hierbij de chimichurri kruiden, extra vierge olijfolie, sap van limoen en wat zout toe en meng het geheel. Haal de taco's uit de oven. Beleg de taco's met de warme bonen, komkommer en paprika.

STAP 6

Schep de chimichurri en zoetzure ui op de taco en verdeel wat peterselie over de taco's. Geniet van dit Mexicaanse feestje!