
Mediterrane tomatenquiche
met tomatensalade
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) balsamico crème
- 210 gram cherrytomaten
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele paprika
- 125 gram geraspte kaas
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) balsamico crème
- 250 gram cherrytomaten
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele paprika
- 125 gram geraspte kaas
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 1.5 eetlepel(s) balsamico crème
- 330 gram cherrytomaten
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele paprika
- 125 gram geraspte kaas
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 1 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) balsamico crème
- 500 gram cherrytomaten
- 250 milliliter crème fraîche
- 8 stuk(s) eieren
- 2 stuk(s) gele paprika
- 250 gram geraspte kaas
- 2 stuk(s) quichedeeg
- 2 stuk(s) rode ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 21.00 per weekTip!
Heb je geen crema balsamico in huis? Dan kun je ook een beetje appelstroop verdunnen en over de tomaatjes sprenkelen. Maar je kunt natuurlijk ook een andere dressing maken of er eentje uit je koelkast pakken.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg het deeg in de ingevette quiche- of springvorm(en) en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Rasp de kaas. Doe de eieren, crème fraîche en de geraspte kaas in een kom en klop met een garde door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk het mengsel op de deegbodem.
Snijd de paprika in ringen van 2 cm dik en de ui in ringen. Leg de paprika en ui op het eimengsel. Halveer 100 gram tomaatjes per quiche en leg ze met de snijkant naar boven op het eimengsel. Zet de quiche in de oven en bak in 45 minuten gaar.
Halveer, terwijl de quiche(s) in de oven staan, de rest van de tomaatjes en doe in een kom. Besprenkel ze met wat balsamico crème.
Neem de quiche uit de oven en laat heel even afkoelen. Serveer de quiche met de tomatensalade.