Gnocchi met blauwe kaas, peer
Vega

Gnocchi met blauwe kaas, peer

rode biet en pompoen

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram blauwe kaas
  • 100 gram gnocchi
  • 150 gram kabocha pompoen
  • 50 eetlepel(s) kookvocht
  • 1 stuk(s) peer
  • 250 gram rode bieten
  • 100 gram blauwe kaas
  • 200 gram gnocchi
  • 300 gram kabocha pompoen
  • 100 eetlepel(s) kookvocht
  • 2 stuk(s) peer
  • 375 gram rode bieten
  • 150 gram blauwe kaas
  • 300 gram gnocchi
  • 450 gram kabocha pompoen
  • 150 eetlepel(s) kookvocht
  • 3 stuk(s) peer
  • 500 gram rode bieten
  • 200 gram blauwe kaas
  • 400 gram gnocchi
  • 600 gram kabocha pompoen
  • 200 eetlepel(s) kookvocht
  • 4 stuk(s) peer
  • 750 gram rode bieten

Benodigdheden

  • kopje
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Het woord gnocchi is het meervoud van het Italiaanse woord gnocco, wat eigenlijk klont betekent. Gnocchi zijn klaar wanneer ze boven komen drijven. Dan zijn ze makkelijk met een schuimspaan uit het water te scheppen.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng in een pan water en een snufje zout aan de kook voor de gnocchi. Verwijder de uiteinden en de zaden van de pompoen en snijd in kleine blokjes.

Stap 2
Stap 2

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de blokjes pompoen 10-15 minuten aan. Snijd ondertussen de voorgekookte bieten in blokjes. Maak ook de peer schoon en snijd in plakjes.

Stap 3
Stap 3

Kook de gnocchi in 2-3 minuten gaar. Giet af, maar zorg dat je een kopje kookvocht bewaart. Brokkel de blauwe kaas in stukjes.

Stap 4
Stap 4

Roer de gnocchi door de groenten en voeg wat kookvocht toe. Meng ook de bietjes erdoor en verwarm nog 2-3 minuten.

Stap 5
Stap 5

Voeg naar smaak de blauwe kaas toe en laat nog even smelten.

Stap 6
Stap 6

Serveer de gnocchi in diepe borden en kruid naar smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Serveer met de plakjes peer.