Gegrilde steak met pastinaak
Vlees

Gegrilde steak met pastinaak

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram bulgur
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 gram pastinaak
  • 0.5 bosje(s) raapstelen
  • 125 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) steak
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram bulgur
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 3 gram pastinaak
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 250 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) steak
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram bulgur
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 4 gram pastinaak
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 400 gram rode bieten
  • 3 stuk(s) steak
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 200 gram bulgur
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 6 gram pastinaak
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 500 gram rode bieten
  • 4 stuk(s) steak
  • 2 stuk(s) ui

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.

Stap 2

Schil de pastinaak. Snijd deze in grove stukken van 2-3 cm. Snijd de rode biet in even grote stukken als de pastinaak. Was de raapstelen en verwijder, indien nodig, de bruine stukjes.

Stap 3

Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de pastinaak, rode biet en ¾ van de bouillon toe. Laat het geheel ca 10 minuten sudderen tot het meeste van de bouillon is verdampt. Voeg daarna de bulgur en de rest van de bouillon toe en verwarm nog eens voor ca 10 minuten. Als de bulgur en pastinaak gaar zijn, start je met de volgende stap.

Stap 4

Bestrooi de steak met peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de steaks naar de gewenste gaarheid, 2-4 minuten per kant. Snijd de steak in plakjes.

Stap 5

Serveer de gestoofde pastinaak en rode biet met daarop de steak en maak het geheel af met de raapstelen