Sushisalade met zalm,
Vis

Sushisalade met zalm,

zeewier en komkommer

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram sushirijst
  • 75 gram zalmfilet
  • 25 gram zeekraal
  • 1 theelepel(s) zout
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram sushirijst
  • 150 gram zalmfilet
  • 50 gram zeekraal
  • 2 theelepel(s) zout
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 1.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram sushirijst
  • 225 gram zalmfilet
  • 75 gram zeekraal
  • 3 theelepel(s) zout
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 bosje(s) radijs
  • 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram sushirijst
  • 300 gram zalmfilet
  • 100 gram zeekraal
  • 4 theelepel(s) zout

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 30.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De rijst heeft de meeste smaak als deze nog een klein beetje lauw is, maar de salade is ook prima koud te eten. Dus mocht je wat over hebben, neem ‘m dan de volgende dag mee als lunch.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Stap 2

Doe azijn, zout en suiker (of agavesiroop) in een steelpan en verwarm tot het zout en de suiker helemaal opgelost zijn in de azijn. Meng wat van het mengsel door de gare rijst, begin met een eetlepel. Proef en voeg eventueel meer toe. De smaak moet een subtiele balans tussen zoet, zuur en zout zijn.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalm op hoog vuur in 4-5 minuten. Keer halverwege. Haal de zalm uit de pan en laat een beetje afkoelen op een bord.

Stap 4

Doe de zeekraal in een zeef en schenk er een kan kokend water over zodat de zeekraal een klein beetje gaart.

Stap 5

Schaaf de komkommer in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller, snijd de radijsjes in plakjes en de sla in reepjes. Verdeel de sla over een platte schaal en schep de rijst erop. Verdeel de komkommerlinten, radijsjes, zeekraal en de zalm in stukjes over de rijst.

Stap 6

Meng de mayonaise met de sojasaus en een klein beetje water om de mayo wat dunner te maken. Besprenkel de sushisalade zigzaggend met de mayo en serveer.