Koningsrisotto met geglaceerde wortels
Vega

Koningsrisotto met geglaceerde wortels

en pittige kaas

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 150 gram gekleurde wortelen
  • 40 gram oude kaas
  • 75 gram risottorijst
  • 25 gram rode linzen gedroogd
  • 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 350 milliliter water
  • 50 gram boter
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 300 gram gekleurde wortelen
  • 80 gram oude kaas
  • 150 gram risottorijst
  • 50 gram rode linzen gedroogd
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 1 stuk(s) ui
  • 700 milliliter water
  • 75 gram boter
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 450 gram gekleurde wortelen
  • 120 gram oude kaas
  • 225 gram risottorijst
  • 75 gram rode linzen gedroogd
  • 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1050 milliliter water
  • 100 gram boter
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 600 gram gekleurde wortelen
  • 160 gram oude kaas
  • 300 gram risottorijst
  • 100 gram rode linzen gedroogd
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 2 stuk(s) ui
  • 1400 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 21.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Houd je van lekker zoete worteltjes, besprenkel ze dan met een beetje vloeibare honing voor ze de oven ingaan. Zo karamelliseren ze ook nog wat mooier.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snijd de wortelen in de lengte in vieren. Snijd de grote exemplaren nogmaals in de lengte doormidden zodat alle wortels gelijkmatig garen. Leg ze in een ruime ovenschaal. Smelt de helft van de boter in een steelpan en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Pers de sinaasappel uit en meng het sap door de boter. Besprenkel de wortels met de gesmolten sinaasappelboter en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de wortels 20-25 minuten in de oven.

Stap 3

Breng ondertussen het water aan de kook met de bouillonblokjes. Houd de bouillon op een klein pitje tegen de kook aan. Rasp de kaas indien nodig.

Stap 4

Snipper de ui. Smelt de rest van de boter in een kookpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de rijst en de linzen toe en bak 3 minuten mee. Zet het vuur middelhoog en voeg al roerende in delen de bouillon toe. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de vorige portie is opgenomen door de rijst en linzen. De risotto is klaar als de rijst gaar is en de risotto dik vloeibaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Meng de helft van de kaas door de risotto. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Neem de worteltjes uit de oven en meng de gesmolten sinaasappelboter uit de ovenschaal door de risotto.

Stap 6

Schep de risotto op de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Leg de worteltjes erbij en serveer.