Lentestoof
Vlees

Lentestoof

met appel, waspeen en blond bier

  • 90 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 0.1 mililiter blond bier
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 0.5 blad(en) laurierblad
  • 100 gram pastinaak
  • 2 gram peterselie
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 mililiter runderbouillon
  • 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 175 gram sucade
  • 50 gram sugar snaps
  • 3 gram tijm
  • 1 gram waspeen
  • 125 milliliter water
  • 1 stuk(s) appel
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 0.2 mililiter blond bier
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 200 gram pastinaak
  • 2 gram peterselie
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 1 mililiter runderbouillon
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 350 gram sucade
  • 100 gram sugar snaps
  • 3 gram tijm
  • 2 gram waspeen
  • 250 milliliter water
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 0.25 mililiter blond bier
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 1.5 blad(en) laurierblad
  • 300 gram pastinaak
  • 4 gram peterselie
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 1.5 mililiter runderbouillon
  • 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 525 gram sucade
  • 150 gram sugar snaps
  • 3 gram tijm
  • 3 gram waspeen
  • 375 milliliter water
  • 2 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 0.33 mililiter blond bier
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 2 blad(en) laurierblad
  • 400 gram pastinaak
  • 4 gram peterselie
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 2 mililiter runderbouillon
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 750 gram sucade
  • 200 gram sugar snaps
  • 3 gram tijm
  • 4 gram waspeen
  • 500 milliliter water

Benodigdheden

  • mes
  • stoofpan

Tip

Serveer de lentestoof samen met krieltjes uit de oven of een aardappelpuree.

Food Designer Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de ui schoon en snipper fijn. Was de waspeen en snijd in plakjes. Maak de pastinaak schoon en snijd in blokjes. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en de appel in blokjes. Maak de sugarsnaps schoon. Pers het sap uit de sinaasappel.

Stap 2

Snijd het vlees in blokjes en kruid met peper en zout.

Stap 3

Smelt boter in de stoofpan en fruit de ui. Zodra de uien kleur krijgen, schep uit de pan en leg apart. Voeg het vlees toe aan de pan en bak goudbruin. Strooi er de bloem over en roer goed door.

Stap 4

Zodra het vlees goudbruin is, voeg de uien opnieuw toe aan de pan en voeg de waspeen, pastinaak, tijm en laurier toe. Maak met 500ml water en 2 bouillonblokjes de bouillon aan, dubbel zo sterk dus. Fruit 5 minuten mee en blus daarna af met het bier en de bouillon. Stoof 1,5 uur op laag vuur.

Stap 5

Voeg na 1,5 uur de abrikozen, appel en sinaasappelsap toe. Roer het geheel goed door en laat nogmaals 15 minuten sudderen. Voeg de sugarsnaps 8 minuten voor tijd samen met de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Serveer de stoof.